7.5 yıl, 100 TL ceza ve tayin: tacize devam

Görev yaptığı her iki okulda öğrencileri taciz eden öğretmen, iki idari soruşturma geçirdi, maaşından 100 TL kesildi, hakkında tutuklama kararı verildi

Yayınlanma: 12.05.2016 - 09:11
Abone Ol google-news

Şile İMKB 50. Yıl Çok Programlı Lisesi öğretmenlerinden Ahmet K. hakkında 26 Mayıs 2014’te dört öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı. 50 TL maaş kesme cezası verildi. Bu sırada öğretmen hakkında dava açıldı. 7.5 yıl hapis cezasına çarptrılan Ahmet K’nin tutuklanmasına karar verildi. Ancak Ahmet K. tutuklanmadığı gibi başka bir okula atandı.

Fıtık masajıymış

Şile’den önceki görev yeri olan Sultangazi Atatürk Lisesi’nde de bir öğrencisine kütüphanede cinsel tacizde bulunduğu için yine maaşından 50 TL kesilen öğretmen şu anda Sultanbeyli Turhan Feyzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevine devam ediyor. Ahmet K’nin uzun zamandır bu okula gitmediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan öğrenciler Ü.Ö, T.T, C.C. ve Z.Ç, Ahmet K’nin derslerde yanlarına oturduğunu, bacağını bacaklarına değdirdiğini, kendisine masaj yaptırdığını söyledi. Öğretmen ise ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyerek, boyun fıtığı olduğu için erkek öğrencilerine masaj yaptırdığını belirtti.

Öğrenci velilerinin şikâyeti sonucu Haziran 2014’te açılan soruşturma kapsamında öğretmen hakkında “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. Ahmet K, 14 yıla kadar hapsinin istendiği davanın görüldüğü İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren bir öğrenci, öğretmenin cinsel organıyla kendisine temas ettiğini söyledi. Mahkeme davaya ilişkin Kasım 2015 tarihli kararında, öğretmeni 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hakkında tutuklanması amacıyla yakalama emri düzenlenmesine hükmetti. Ancak öğretmen tutuklanmadığı gibi Sultanbeyli Turhan Feyzioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki görevine devam etti.

Okula gitmiyor

Öğrenci velilerinden birinin mahkeme kararını emniyete götürmesinin ardından öğretmenin gözaltına alındığı ancak cezaevine götürülmediği, uzun zamandır da okula gitmediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler