"80 TL zam emekliyi ölüme mahkum etmektir"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 2011 yılı emekli maaşı zam oranlarının milyonlarca emekliyi hüsrana uğrattığını savunarak, "Yaşam koşullarının zorluğuna bir de ilerleyen yaşa bağlı olarak sağlık giderleri eklenen emeklilerimize, 80 TL zam vermek onları ölüme mahkum etmektir" dedi.

Yayınlanma: 12.10.2010 - 12:57
Abone Ol google-news

AKP grup toplantısında Başbakan'ın yaptığı açıklama ile maaşların 80 ila 90 TL zamlanacağı haberinin, milyonlarca emekliyi hüsrana uğrattığını belirten Yokuş, "Emeklilerimize reva görülen zam oranı da memurlarımıza verilen zam oranı gibi hayal kırıklığı yaratmış, tabiri caizse dağ fare doğurmuştur" diye konuştu.

Emekli asgari yaşam standardının altında

Hükümetin sürekli olarak yaptığı konuşmalarda, Türkiye ekonomisinin çok iyi gittiğini, büyümenin hızla gerçekleştiğini ifade ettiklerini belirten Yokuş, "Madem iyi gidiş var bu iyi gidişten ve büyümende neden emeklileri ve memurları nasiplendirmemektedir? Halen devlete hizmet eden kamu çalışanları ve yıllarca hizmet etmiş emeklilerimiz, asgari yaşan standardının altında bir yaşama neden mahkum edilmektedir?" dedi. Yokuş açıklamasına şöyle devam etti:

"Eğer bir ekonomide büyüme ve iyileşme varsa bundan faydalanmak, işçi, memur ve emeklilerin de hakkıdır. Hükümetin ekonomiye dair yapmış olduğu tespitlerle çalışanlara ve emeklilere reva gördükleri çok düşük zam oranları bir çelişki yaratmaktadır. Her ne kadar hükümet yetkililer kabul etmeseler de, ülkemizde ki ekonomik şartlar oldukça ağırdır. Dar ve sabit gelirliler, ay sonunu getirememe kabusu ile icra ve iflasın eşiğinde bir hayat sürmektedir. Yaşam koşullarının zorluğuna bir de ilerleyen yaşa bağlı olarak sağlık giderleri eklenen emeklilerimize, 80 TL zam vermek onları ölmeye mahkum etmektedir."(ANKA)
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon