Abbas'ın olası Gazze ziyareti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, "Gazze'ye gitmeye hazırım" açıklamalarının ardından 3 haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen, bu konuda herhangi bir gelişme sağlanamadı.

Yayınlanma: 05.04.2011 - 11:06
Abone Ol google-news

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın olası Gazze ziyareti, son günlerde siyasi polemik konusu haline geldi ve başlangıçta olumlu karşılanan ziyarete Hamas içinde tepkiler artmaya başladı. Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zühri, "Quds Press"e yaptığı açıklamada, Abbas'ın Gazze'ye resmi bir ziyaret yapmak istediğini, ancak niyetinin Hamas'la birlik olmadığını öne sürdü.

Hamas ve El Fetih arasındaki anlaşmazlık konularının da görüşülmesi gerektiğini ifade eden Ebu Zühri, Abbas'ın, ziyaretle ilgili teknik konuları çözmek amacıyla Gazze'ye sadece bir güvenlik delegasyonu göndermeyi istediğini vurguladı. "Gerekli sorunları görüşmek üzere bir siyasi heyetin de gelmesi gerekir" diyen Ebu Zühri, "Ama Abbas, mevcut birleşme konularıyla ilgisiz olarak, Gazze'ye resmi bir ziyaret yapmak istiyor... Başka birşey değil. Bu kabul edilemez. Hamas'ın tutumu, önce uzlaşmaktır. Ondan sonra herkes hoş geldi sefa geldi..." dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler