ABD Dışişleri Bakanı Clinton Cezayir'de

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika ile iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirmek üzere Cezayir'in başkenti Cezayir'e ulaştı.

Yayınlanma: 29.10.2012 - 14:21
Abone Ol google-news

Cezayir'i en son geçen Şubat ayında ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cezayirli meslektaşı Murad Medlisi tarafından karşılandı. Cezayir Hükümeti'ne yakın kaynaklar, Clinton'ın ziyareti sırasında Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Butaflika'nın yanısıra Cezayirli üst düzey yetkililerle görüşeceğini ve görüşmelerde, komşu ülke Mali sorunu ve bölgedeki silahlı güçlere askeri müdahalenin söz konusu olup olmayacağının ele alınacağını belirtti.

Mali'nin kuzeyi ile sınırı bulunan Cezayir, Mali'ye askeri müdahaleyi reddetmiş ve sorunun çözüme ulaşması için ek süre talep etmişti. Ancak Cezayir hükümeti, ABD'nin Mali'ye yapılacak askeri müdahaleye yeşil ışık yakmasından sonra bu konudaki fikrini değiştirmişti.

Mali'nin eski devlet başkanı Toumani Toure, 22 Mart 2012'de askeri bir darbeyle iktidardan uzaklaştırılmış ve hükümete bağlı güvenlik güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından silahlı güçler bölgede hakimiyetlerini sağlamıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler