ABD, Karzai'nin sözlerinden rahatsız

ABD yönetimi, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ABD'nin ülkesindeki rolüne ilişkin sözlerinin ardından, bir kez daha rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 05.04.2010 - 15:43
Abone Ol google-news

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Cumartesi günü 60 parlamento üyesiyle bir araya gelen Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin, reform için üzerindeki baskıların sürmesi durumunda siyasi süreci terk ederek Taliban'a katılacağı tehdidinde bulunduğu yönündeki haberlere ilişkin bir soru üzerine, ABD'nin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Gibbs, bununla birlikte, ABD Başkanı Barack Obama ile Karzai'nin 12 Mayıs'ta yapması öngörülen görüşmeden vazgeçilmediğini belirtti. Adlarının açıklanmasını istemeyen Afgan milletvekilleri ise Karzai'nin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesinde, endişeleri giderdiğini ve durumu açıklığa kavuşturduğunu söylediler. Karzai'nin geçen hafta yaptığı bir açıklamada Batıyı gücünü zayıflatmaya çalışmakla suçlaması da ABD yönetimini rahatsız etmişti.

Beyaz Saray'dan Peşaver'deki saldırıya kınama

Öte yandan, Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Pakistan'nın kuzeybatısındaki Paşever'de Amerikan konsolosluğuna yönelik olarak Taliban militanlarınca düzenlenen saldırıyı da "şiddetle" kınadıklarını söyledi. Aralarında 3 militanın da bulunduğu 8 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda konsolosluk çalışanları zarar görmemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler