'ABD okullarında silahlı güvenlik olmalı'

Amerika Birleşik Devletleri'nin Newtown kentinde meydana gelen okul saldırısında hayatını kaybeden 26 kişi "bir dakikalık saygı" duruşuyla anılırken, silah lobisi Ulusal Silah Birliği NRA okulları korumak için "silahlı görevlilerin" işe alınması çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 22.12.2012 - 13:00
Abone Ol google-news

Connecticut eyaletinin Newtown kasabasında haftaboyunca 20'sı çocuk, 26 kurban için cenaze törenleri düzenlenmişti. NRA ise sessizliğini bozarak, ''silah edinmenin kontrol altına alınması'' çağrısında bulunan siyasetçileri Newtown'daki trajediyi siyasi amaçlarla sömürmekle suçladı.

NRA Başkanı Wayne LaPierre, ''ABD'de aklını kaçırmış her katile okulların minimum riskle en fazla katliamı yapabileceklerini söylüyorlar'' dedi. LePierre, ruhsan sorunları olanlar için ulusal bir veri tabanı oluşturulması çağrısında bulunurken, filmleri ve bilgisayar oyunlarını cinayeti ''bir yaşam biçimi'' olarak sunmakla eleştirdi. Le Pierre'e göre, ''kötü insanları durdurabilecek tek şey silahlı iyi bir kişi'' dedi.

NRA yetkilisi, Kongre'nin her okulda silahlı güvenlik görevlilerinin bulunması için kaynak ayırması çağrısında bulunurken, aktif ya da emekli polislerle, güvenlik görevlileri ve itfaiye görevlilerinin yer alacağı ''olağanüstü bir ekip'' oluşturulacağını savundu.

NRA Başkanı'nın konuşması, silahlanma karşıtı pankartlı göstericilerin örgütü ''eline kan bulaşmakla'' suçlayan eylemiyle kesildi. Yasal düzenlemeler için Biden görevlendirildi

ABD Başkanı Barack Obama, Connecticut’ta bir okula düzenlenen silahlı saldırı sonrası yapılacak yasal düzenlemeler için Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı görevlendirmişti.

Olayın ardından Kongre’ye saldırı silahlarına karşı yeni bir kanun tasarısı sunulması yönünde çağrılar yapıldı. ABD medyasına konuşan Beyaz Saray yetkilileri, yeni bir plan oluşturulmasının haftalar alabileceğini söyledi.

Saldırı silahlarının kısıtlanması önerisi, 2004’te George W Bush yönetiminde zaman aşımına uğramış, Obama tekrar gündeme getirmişti. Uzmanlar, Joe Biden’ın senatörlük deneyiminin Kongre’de yapılacak değişikliklerde etkin olabileceği görüşünde.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler