ABD ve Çin anlaştı

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile bir haftadır yürüttükleri müzakerelerin sonuçlandığını açıkladı.

Yayınlanma: 20.05.2018 - 12:27
Abone Ol google-news

Çin'in ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Liu He, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile bir haftadır yürüttükleri müzakerelerin sonuçlandığını açıkladı. ABD-Çin görüşmelerinin sonlanan ikinci turunda, He ile Trump da Beyaz Saray'da basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Çin'in resmi devlet ajansı Şinhua'ya konuşan Liu He, ülkesiyle ABD arasında ticari barış kararı alındığını duyurdu. Başkanlığını yaptığı delegasyonla bir hafta boyunca Washington'da görüşmelere katılan başbakan yardımcısı, "İki taraf arasında uzlaşma sağlanmıştır. Ticari bir savaşa girilmeyecek ve iki ülke de karşılıklı olarak gümrük ücretlerini artırmayacak" ifadesini kullandı.

Liu konuşmasında, Çin ve ABD'nin özellikle enerji, tarım, sağlık, ileri teknoloji ve finans alanlarında yeni ortaklıklara gideceğini açıkladı. Varılan sonucu bir "gereklilik" olarak tanımlayan başbakan yardımcısı, "buzların bir günde erimeyeceğini, iktisadi ve ticari ilişkilerdeki yapısal sorunların zaman alacağını göz önünde bulundurmak gerek" diye ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler