ABD ve Rusya arasında Baltık Denizi üzerinde gerginlik

Rus Savunma Bakanlığı, Rus Su-27 savaş uçağının Baltık Denizi'ne yaklaşmakta olan bir ABD'ye ait casus uçağının uyarıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 28.01.2019 - 16:38
Abone Ol google-news

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rus ordusu, Baltık Denizi üzerinde seyrettiği belirlenen Poseidon P-8A denizaltısavar uçağına önleme yapılması için Su-27 avcı uçağını havalandırdı.

Sputnik'te yer alan habere göre açıklamada, "Rus hava sahası kontrol araçları, Baltık Denizi'nin uluslararası suları üzerinde Rusya sınırına yaklaşan bir hava hedefi tespit etti. Hedefe önleme yapılması için Su-27 avcı uçağı havalandırıldı. Hava hedefine güvenli mesafeye kadar yaklaşan Su-27 mürettebatı, bunun ABD Hava Kuvvetleri'ne ait Poseidon P-8A denizaltısavar uçağı olduğunu tespit etti" ifadelerine yer verildi.

ABD uçağının Rusya sınırlarından uzaklaşması sonrası Rus Su-27'nin sorunsuz bir şekilde daimi üssüne geri döndüğü kaydedildi.

Geçen hafta da Baltık Denizi'nde Rusya sınırlarına yaklaşan İsveç'e ait Gulfstream isimli bir keşif uçağı tespit edilmişti. Rus Su-27 uçağının müdahale ettiği İsveç uçağı daha sonra sınırdan uzaklaşmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler