ABD video oyunları ile asker topluyor

Amerikan ordusu gençleri askere almak için yeni yöntemler deniyor. Irak'ta verdiği kayıplardan dolayı asker bulmakta zorlanan yetkililer, gençleri video oyunları ile ikna ederek askere almaya çalışıyor.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 12:27
Abone Ol google-news

ABD'nin Philadelphia kentinde bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteren asker alım merkezinde gençler video oyunları ve Apaçi helikopterinden düşman noktalarına yapılan simülasyon saldırılarıyla askere alınmaya çalışılıyor.

Askeri yetkililer, 12 milyon dolara malolan ve klasik asker toplama merkezlerinden çok farklı olan yeni tesisi, "otel lobisi ve video oyun merkezi karışımı bir yer" olarak niteliyor.

Philadelphia kentinin kuzeydoğusundaki büyük bir alışveriş merkezinde açılan "ABD Ordu Tecrübe Merkezi"nde (The U.S. Army Experience Center), askeri video oyunlarıyla yüklü 60 bilgisayar, 19 Xbox 360 video oyun konsolu ile askeri üslerin yapısı ve ordudaki kariyer seçenekleriyle ilgili bilgi veren interaktif ekranlar bulunuyor.

İki yıllık bir deney kapsamında ağustos ayından beri hizmet veren merkezdeki bir odada, gerçek bir Humvee askeri aracından düşman askeri kampına sanal olarak ateş açılabiliyor. Başka bir odada ise Apaçi ya da Blackhawk helikopterlerinin modellerinden düşman askerlerine otomatik tüfekle ateş ediliyor. Simülasyonlarda gerçekçi ses efektleri kullanılıyor.

Öte yandan Irak'ta görev yaptıktan sonra ordudan ayrılan Jesse Hamilton adlı eski bir asker, "çok yanıltıcı ve gerçekten son derece uzak" olarak nitelediği video oyunlarının savaşı cazip bir şeymiş gibi gösterdiğini ve potansiyel askerleri yanlış yönlendireceğini öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler