ABD'den füze alınacağı iddiaları

Milli Savunma Bakanlığı, ABD'nin patriot füzeleriyle ilgili Türkiye'de düzenlenecek ihaleye katılmak için Kongre'den onay alma aşamasında bulunduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 14.09.2009 - 11:49
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanlığı, ABD'nin Türkiye'ye patriot füze sistemi satacağı haberleri üzerine bir açıklama yaptı.

Bakanlık, uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi projesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin on yılık tedarik planı çerçevesinde ve Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin 30 Haziran 2006 tarihli kararı uyarınca başlatıldığını ve MSB Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca yürütüldüğünü belirtti.

Açıklamada, "Projeye ilişkin teklife çağrı dosyası CPMIEC/Çin Halk Cumhuriyeti, Rosoboronoexport/Rusya Federasyonu, Raytheon/ABD ve Lockheed Martin/ABD firmalarına/kuruluşlarına, ilgili talep mektubu ise ABD hükümetine 8 Nisan 2009 tarihinde yayımlanmış ve ihale süreci başlamıştır" denildi.

Aday firma ve kuruluşlar tarafından teklif verilebilmesi için ilgili devletlerinin ön izinlerini almış bulunmaları koşulunun geçerli olduğunu belirten Milli Savunma Bakanlığı, "ABD Savunma Bakanlığı'nın 9 Eylül 2009 tarihli basın açıklaması, verilecek teklif için ABD Kongresi onayını alabilmek üzere yaptığı başvuruya ilişkindir. Tekliflerin Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca kurulacak teklif değerlendirme heyeti tarafından değerlendirmeleri rekabet ortamında gerçekleşecektir. Teklif değerlendirme sürecinin tamamlanmasını müteakip projeye ilişkin nihai karar Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından verilecektir" açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler