ABD'den Somali'ye silah desteği

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ian Kelly'nin Somali'de hükümete isyancılarla mücadele etmesi için silah yardımı yapacaklarını açıklaması üzerine aşırı dinci Eş Şebab örgütü, ABD'nin hükümete sağladığı silahları ele geçireceklerini söyledi.

Yayınlanma: 29.06.2009 - 10:55
Abone Ol google-news

Somali'deki aşırı dinci Eş Şebab örgütü, ABD'nin hükümete sağladığı silahları ele geçirecekleri tehdidinde bulundu. Eş Şebab sözcüsü Şeyh Hasan Yakub, yaptığı açıklamada, ABD'nin hükümete silah sevkiyatının ülkedeki şiddeti tırmandıracağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ian Kelly, geçen hafta, Somali'de hükümete isyancılarla mücadele etmesi için silah ve mühimmat temin ettiklerini, ayrıca askeri eğitim desteği sağladıklarını açıklamıştı. Amerikalı yetkililer, amaçlarının militanların Somali'de ilerleyişini durdurmak olduğunu söylemişti.

Somali'de Ocak ayında iktidara gelen ve ılımlı olarak nitelenen Devlet Başkanı Şeyh Şerif Ahmed, bu ay içinde, militanların saldırılarını artırması üzerine olağanüstü hal ilan etmişti. İki yılı aşkın süredir hükümeti devirmeye çalışan militanların mayıs ayından bu yana başkent Mogadişu'yu hedef alan saldırıları tırmanmıştı. Hükümetin bir süredir bazı bölgeleri ve başkentin stratejik mahallelerini kontrol edemez hale geldiği Somali'de 18 yıldır etkili merkezi hükümet bulunmuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler