ABD'li müsteşar yardımcısı Tiran'da

Arnavutluk'ta siyasi krize çözüm çabaları devam ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Thomas Countryman, ocak ayından bu yana Tiran'a üçüncü kez gelerek yetkililerle görüşmelerde bulundu.

Yayınlanma: 01.04.2011 - 20:07
Abone Ol google-news

Thomas Countryman, Tiran'da Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Başbakan Sali Berişa, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Edmond Hacinasto ve ana muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama ile ayrı ayrı görüştü.

Countryman görüşmelerden sonra düzenlediği basın toplantısında, ''Arnavutluk'un geleceği AB'dedir. Arnavutluk siyasetçileri bir an önce diyalog kurmalıdır. 8 Mayıs'ta yapılacak yerel seçimlerde, ülkedeki en büyük iki parti, iktidardaki Demokratik Parti ve ana muhalefetteki Sosyalist Parti seçimlerin şeffaflığına saygı göstermelidir. Arnavutluk'ta yaşanmakta olan siyasi kriz, ülkenin imajına büyük zarar vermiştir. Taraflar seçimlerin iyi bir şekilde organize edilmesinde işbirliği yapmalıdır. Arnavutluk'ta siyasi taraflar bağımsız kurumlara saygı göstermelidir. Merkez Seçim Komisyonu'nun bağımsızlığına da saygı gösterilmelidir'' dedi.
Countryman'in Tiran ziyareti birkaç saat sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler