Abdülmecid Sempozyumu bağlamında sergi ve resital

TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından Abdülmecit Sempozyumu bağlamında Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde düzenlenen "Vefatının 150.Yılında Sultan Abdülmecid ve Dönemi Sergisi" bugün açıldı.

Yayınlanma: 18.11.2011 - 21:26
Abone Ol google-news

Küratörlüğünü Ömer Taşdelen ve Üzeyir Karataş'ın yaptığı bugün açılan sergide çeşitli kolleksiyonlardan bir araya getirilen Sultan Abdülmecid ve Dönemi ile ilgili portre, hat, çeşitli eşya ve afişler yer alıyor. Sergide sultanın hattatlığını vurgulayan çeşitli müze, cami ve özel kolleksiyonlarda yer alan hat sanatı örnekleri yer alıyor.

Galeride akşam da dönemin Osmanlı-İtalyan ilişkilerini de anımsatmak üzere İtalyan piyanist Sebastiano Brusco'nun verdiği bir resital gerçekleşti.

"Vefatının 150.Yılında Sultan Abdülmecid ve Dönemi Sergisi" 20 Aralık'a dek Beşiktaş Saray Kolleksiyonları Müzesi Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.

Sultan Abdülmecid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu

Sultan Abdülmecid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu (18-19 Kasım) Dolmabahçe Sarayı Medhal Salonu’nda yarın da devam edecek. Son beş oturumda mimarlık, maliye, idari teşkilat, edebiyat, din, İstanbul’da gündelik hayat gibi konular üzerinden dönem ele alınacak.

Sempozyum, Taha Akyol’un başkanlığında Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ve Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın yapacağı değerlendirme oturumuyla noktalanacak.

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler