Acilciler: Eylem bizim değil

Bombalı saldırıyla ilgili suçlanan THKP-C Acilciler örgütünün Suriye'deki lideri Miraç Ural, gazetemize konuştu.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 08:24
Abone Ol google-news

Kendisi de Hataylı olan ve saldırıyı kınayan Miraç Ural, “Reyhanlı’daki olay alçakça ve insanlık dışı bir eylemdir. Pervasızca, insanlığı hiçe sayan bir eylemdir. Bu, hiçbir örgütün, organizasyonun ve şahsın yapabileceği bir eylem değildir. Güç dengelerini karıştırmak isteyen bir eylemdir. İsrail ve Erdoğan yönetiminin yapabileceği bir eylemdir. Bu eylemi yapanlar Suriye’deki eylemlerden de sorumludurlar” dedi.

“Acilciler Türkiye’de hâlâ faaliyet gösteriyor mu?” sorusuna ise Ural, “Acilciler Türkiye’de faal değil. Son 30 yıldır Acilciler, Türkiye’de hiçbir eylem yapmamıştır. Acilciler kendini lağvetmiştir. İşi Suriye’ye havale etmek için beni araç ediyorlar” yanıtını verdi.

33 yıldır Suriye’de olduğunu, adil bir yargılama olursa Türkiye’ye dönebileceğini söyleyen Ural, Suriye’de muhaliflere karşı savaştığı iddiaları için, “Ben Suriye’de yaşıyorum. Suriye’de yaşayan bir insan olarak vatan savunması yapıyorum. Esad ve yönetimi için değil dış güçlere karşı savaşıyorum. Yaşlı, çocuk, kadın ve eline silah almayanlara karşı savaşmıyorum, savaşmam” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler