Açlık isyan ettirdi

Benito Mussolini'nin 1937'de kömür madenleri olduğu için 'İtalya'nın Ruhr'u olması düşüyle kurulmasına öncülük ettiği, Sardunya Adası'nda Carbonia'ya bağlı Sulcis Iglesiente'de işsiz kalan binlerce kişi sorunlarına hükümet çözüm getirmezse iş aramak için teknelerle Kuzey Afrika ülkelerine gideceklerini söyledi.

Yayınlanma: 08.05.2011 - 06:26
Abone Ol google-news

Sardunya Adası’nın güneybatı ucundaki Carbonia’da işsizler ordusunun bini aşması nedeniyle “Özgür Çobanlar, Zanaatkârlar, Tüccarlar ve İşçiler Hareketi” adı altında bir araya gelen binlerce kişi, 12 Mayıs’ta Sardunya Özerk Bölgesi’nin başkenti Cagliari’de düzenlenecek genel grevde hem Berlusconi hükümetini hem de muhalefeti protesto edecek.

İtalyan devlet televizyonu RAI’de önceki gün yayımlanan Anno Zero programına katılan Carbonia mağdurları, “Aç kaldık. Çocuklarımızın kumbaralarını açma durumuna geldik” dediler.

Avrupa’nın en yoksul yerleşim birimi olarak açıklanan Carbonia’daki küçük bir süpermarketin işletmecisi, sabah marketin önüne yaşlı bir kadının geldiğini, ne yapacağını bilememe durumundaki kadına “Her şey yolunda mı, iyi misiniz?” diye sorduğunu, yaşlı kadının utanarak, “Evde açız. Tencereye koyacak yemeğimiz yok” dediğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler