Afife Ödülleri'nin adayları açıklandı

15. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nin 2011 yılı adayları ile özel ödül sahipleri açıklandı.

Yayınlanma: 21.03.2011 - 22:05
Abone Ol google-news

Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yapı Kredi Sanat Danışmanı Haldun Dormen, Türk tiyatrosunun Afife Jale gibi çok yürekli, inançlı ve sabırlı insanların omuzlarında yükseldiğini belirterek, ''Afife'ye ithaf edilen ödüller aracılığıyla biz de tiyatromuza adanan ömürlere ve yüreklere teşekkür edebilme imkanına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Afife, hepimizin bildiği gibi Türk tiyatrosu için çok önemli bir oyuncu'' diye konuştu.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Oylama Kurulu Başkanı Salih Başağa da Yapı Kredinin kurulduğu 1944'ten bu yana Türkiye'ye kazandırdığı bankacılık alanındaki ilklerden daha fazlasını, sosyal ve kültürel hayatın gelişimi için Türk toplumuna kazandırdığını söyledi. Başağa, kurumsal vatandaşlık bilinci ve sorumluluğuyla hayata geçirdikleri sanat faaliyetlerinin altında daha çok kişiyi çağdaş, nitelikli ve farklı sanat olaylarıyla buluşturma arzusunun yattığını vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Farklı disiplinlerdeki kültür ve sanat çalışmalarına verdiğimiz desteklerin en önemlilerinden biri şüphesiz 15 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'dir. Afife Tiyatro Ödülleri, Yapı Kredinin Türk tiyatrosuna ve tiyatrocusuna duyduğu derin saygının da bir ifadesi oldu. Ülkemizde tiyatro için sarf edilen gayreti ve emekleri gördükçe çok doğru bir iş yaptığımıza olan inancımız daha da artıyor. Yapı Kredi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk tiyatrosunu daha geniş kitlelerle buluşturma misyonumuzu aynı kararlılık ve inançla devam ettirme azmindeyiz''

15. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nin bu yılki Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü'ne Müjdat Gezen, Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü'ne Dilek Türker, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'ne Tuncer Cücenoğlu, Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü'ne ''Punk Rock'' adlı oyunun oyuncuları ve Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü'ne Prof. Dr. Ayşegül Yüksel layık görüldü.
 

Adaylar

Seçici kurul değerlendirmesine göre Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nin bu yılki adayları da şöyle:

Yılın En Başarılı Prodüksiyonu; ''Dünyanın Ortasında Bir Yer'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ''Tehlikeli İlişkiler'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ''Vanya Dayı'' Tiyatro Pera.

Yılın En Başarılı Yönetmeni; Aleksandar Popovski ''Tehlikeli İlişkiler'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Arif Akkaya ''Arzunun Onda Dokuzu'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nurullah Tuncer ''Dünyanın Ortasında Bir Yer'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu; Emre Kınay ''Sondan Sonra'' Duru Tiyatro, Levent Üzümcü ''Tehlikeli İlişkiler'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Reha Özcan ''Bedensiz Kadın'' İstanbul Devlet Tiyatrosu.

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu; Ahu Türkpençe ''Sondan Sonra'' Duru Tiyatro, Neslihan Arslan ''Temiz Ev'' İstanbul Devlet Tiyatrosu, Şebnem Köstem ''Tehlikeli İlişkiler'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu; Erhan Abir ''Çığ'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Civan Canova ''Ölüleri Gömün'' İstanbul Devlet Tiyatrosu, Köksal Engür ''Festen'' Dot Koleksiyonda.

Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu; Defne Yalnız ''Kadın Sığınağı'' İstanbul Devlet Tiyatrosu, Sema Çeyrekbaşıoğlu ''Temiz Ev'' İstanbul Devlet Tiyatrosu, Sevtap Çapan ''Çığ'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Müzikal / Komedi Erkek Oyuncusu; Erhan Yazıcıoğlu ''Ben Sinema Artisti Olmak İstiyorum'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Kemal Kocatürk ''Kadın ile Memur'' Beşiktaş Kültür Merkezi, Toron Karacaoğlu ''İstanbul Hatırası'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Müzikal / Komedi Kadın Oyuncusu; Ayça Varlıer ''Leyla'nın Evi'' Tiyatrokare, Binnur Şerbetçioğlu ''İstanbul Hatırası'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Hande Ataizi ''Özel Hayatlar'' Tiyatro İstanbul.

Yılın En Başarılı Müzikal / Komedi Yardımcı Erkek Oyuncusu; Bahtiyar Engin ''Alevli Günler'' İstanbul Halk Tiyatrosu, Bülent Kayabaş ''Tanımadığım Adamlar'' Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Murat Karasu ''Beğendiğiniz Gibi'' İstanbul Devlet Tiyatrosu.

Yılın En Başarılı Müzikal / Komedi Yardımcı Kadın Oyuncusu; Eda Gülten ''Bir Yaz Gecesi Rüyası'' Tiyatro Kedi, Selen Uçer ''Cam'' Tiyatro Gaga, Selma Kutluğ ''İstanbul Hatırası'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Sahne Tasarımcısı; Behlüldane Tor ''Ölüleri Gömün'' İstanbul Devlet Tiyatrosu, Numen/Sven Jonke ''Tehlikeli İlişkiler'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nurullah Tuncer ''Dünyanın Ortasında Bir Yer'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Giysi Tasarımcısı; Canan Göknil ''Romeo ve Juliet'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Candan Seda Balaban ''Surname'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Duygu Türkekul ''Dünyanın Ortasında Bir Yer ve Alemdar'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.

Yılın En Başarılı Sahne Müziği; Can Atilla ''Dünyanın Ortasında Bir Yer'', ''Romeo ve Juliet'' ve ''Çığ'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nurettin Özşuca ''Temiz Ev'' İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tolga Çebi ''Dava'' Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve ''Benim Adım Rachel Corrie'' A…Z Prodüksiyon.

Yılın En Başarılı Işık Tasarımcısı; Cem Yılmazer ''Dava'' Bakırköy Belediye Tiyatrosu, Murat Özdemir ''Romeo ve Juliet'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nurullah Tuncer ''Dünyanın Ortasında Bir Yer'' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları.
 

'Sahne Senin' Yarışması

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında yeni fikirleri ve yetenekleri desteklemek amacıyla ''Sahne Senin'' adlı ödüllü bir yarışma da başlatıldı. Yarışmaya başvurmak isteyenlerin bir oyundan seçecekleri sahneyi ya da kendi yazacakları senaryoyu maksimum 2 dakika uzunluğunda canlandırarak videoya çekip, ''Play Facebook'' sayfasına yüklemeleri yeterli olacak. Son katılım tarihi 29 Mart olan yarışmayı kazanan yarışmacının ödülü Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin akşam okulunda ücretsiz tiyatro eğitimi olacak.

En başarılı prodüksiyondan, en başarılı ışık tasarımcısına, en başarılı kadın oyuncudan, en başarılı yardımcı erkek oyuncuya kadar 14 dalda belirlenen adaylar arasından kazananlar ise 18 Nisan 2011'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler