Afrika'nın efsanesi Mandela'ya veda

Eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela doğum yeri Kunu köyünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğrlandı.

Yayınlanma: 15.12.2013 - 12:54
Abone Ol google-news

Ev, protokol çadırı ve mezarlık olmak üzere 3 aşamadan oluşan törenin ikinci aşaması olan protokol çadırındaki tören, öngörülenden birbuçuk saat daha uzun sürdü. Güney Afrika milli marşının okumasıyla başlayan törende kurulan kürsüde, Mandela'nın yaşını temsilen 95 büyük mum yakıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kunu'ya hakim bir noktada, köye yaklaşık 1 kilometre mesafede kurulan dev ekrandan bazı vatandaşlar da töreni takip etti. Tören ayrıca ülke çapında muhtelif noktalardaki çok sayıda dev ekrandan da canlı izlendi.

Buradaki törene aralarında Galler Prensi Charles ile Monaco Prensi Albert'in de bulunduğu çok sayıda yabancı devlet temsilcisi katıldı.

Mandela ailesinin isteği üzerine cenazenin gömülmesini uluslararası basın izlemedi. Aile evine yaklaşmasına izin verilmeyen basın, Kunu'ya hakim bir tepede yer alan Mandela Müzesi'nin yanında oluşturulan medya merkezinde bulundu.

Mandela'nın gömüleceği aile mezarlığı, Kunu'daki çiftliğinin sınırları içinde, N2 karayolunun yanındaki evine bakan bir noktada yer alıyor. Mezarlıkta Mandela'nın daha önce hayatını kaybeden iki oğlu ile kızı da yatıyor. Mandela'nın oğullarından Thembekile 1969'da, Mandela Roben Adası'nda mahpusken bir trafik kazasında ölmüştü. Mandela'nın 9 aylıkken ölen kızı Makaziwe ile diğer oğlu Makgato da bu mezarlıkta gömülü bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler