Ağaç fiyatları yüzde 70 arttı

Marmara Bölgesi Ahşap Palet-Ambalaj Üreticileri Sanayici ve İşadamları Derneği (MAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, kriz öncesine göre ağaç fiyatlarının yüzde 70 arttığını bildirdi.

Yayınlanma: 30.03.2011 - 11:35
Abone Ol google-news

Balcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, küresel krizin sonrasında birçok sektörde olduğu gibi ahşap palet ve ambalaj sektöründe de işlerin açıldığını ve üretimlerinin yüzde 100 arttığını belirtti.
Bu duruma sevinemediklerini vurgulayan Balcıoğlu, şunları kaydetti:

''Kriz öncesine göre ağaç fiyatları yüzde 70 arttı. Bunun nedeni piyasanın ihtiyacı kadar ağaç kesilmemesidir. Mobilya ve orman ürünleri sektörü, son dönemde büyük çaplı hammadde sıkıntısı yaşıyor. Hammadde bulmakta da oldukça zorlanıyoruz. Tomruk ve kereste bulamıyoruz.''

Türkiye'nin mobilya ve orman ürünleri sektöründe dünya piyasalarındaki iddiasının arttığını belirten Balcıoğlu, sadece ahşap palet ve ahşap ambalaj sektörünün cirosunun 1 milyar doları bulduğunu anlattı. Balcıoğlu, sektörün her geçen gün daha da güçlendiğini dile getirerek, yeterli hammadde bulunması konusunda Hükümetin acilen çözüm üretmesini beklediklerini bildirdi. Orman Genel Müdürlüğünün kriz döneminde ağaçlar elinde kalınca üretimini yüzde 50 azalttığını ifade eden Balcıoğlu, piyasanın hammaddeye ihtiyacı olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon