Aile kalp krizini sakladı mı?

Zayıflamak için gittiği dengeli ve sağlıklı beslenme merkezinde hayatını kaybeden Dila Kurt'un ölümününe ilişkin ''Dila Kurt'un daha önce geçirdiği ve kendisi ile ailesinin Muzaffer Kuşhan'dan gizlediği kalp krizi rahatsızlığından kaynaklandığı'' öne sürüldü.

Yayınlanma: 07.10.2009 - 18:53
Abone Ol google-news

Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalı ve davacı taraf avukatları katıldı. Davalı taraf avukatı Fuat Altınsoy, mahkemeye tazminat davasına konu dilekçeye ilişkin cevap dilekçesi verdi. Dilekçede, dava açılan Kuşhan Sağlık ve Turizm Sanayi Şirketi adında bir şirketin bulunmadığı savunularak, Muzaffer Kuşhan'ın konaklama merkezi olarak kullandığı kuruluşun, sağlık merkezi gibi faaliyet göstermediği iddia edildi.
Merkezde, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinilmek üzere doktor kontrolünde diyet ve hafif egzersiz programları önerildiği anlatılan dilekçede, Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporlara göre Dila Kurt'un daha önce kalp krizi geçirdiğine ilişkin bulgulara rastlandığı ileri sürüldü.

Ölüm olayının, ''Dila Kurt'un daha önce geçirdiği ve kendisi ile ailesinin Muzaffer Kuşhan'dan gizlediği kalp krizi rahatsızlığından kaynaklandığı'' öne sürülen dilekçede, kalp krizine Dila Kurt'a uygulanan programın yol açmadığı iddia edildi.

Dilekçede, Dila Kurt'un kalp krizi geçirmesinin gerçek nedeninin, annesi Halime Şule Kurt ve babası Ahmet Levent Kurt'un, boşanma kararı almış olmaları yönündeki açıklamaları olduğu da savunuldu.

Boşanma haberinin Dila Kurt'un ''kronik kalp rahatsızlığını tetiklediği'' öne sürülen dilekçede, Kurt ailesinin, yüksek miktarda tazminat talep ederek zenginleşmek istediği iddia edildi.

Dilekçede, davalıların Dila Kurt'un ölümünde bir kusurları bulunmadığı savunularak, davanın reddedilmesi istendi.

Kurt ailesi üyelerinin avukatı Şerife Deniz Oral, cevap dilekçesine ilişkin beyanlarını bildirmek üzere süre istedi. Mahkeme hakimi, tarafların mali ve sosyal durumlarının belirlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Dila Kurt'un annesi Halime Şule Kurt ve babası Ahmet Levent Kurt ile diğer aile üyelerinin davalı olarak gösterildiği ve Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, davacıların toplam 1 milyon 75 bin TL maddi ve manevi tazminat ödemesi istenmişti.

Dila Kurt'un 7 Eylül 2008'de ölümüyle ilgili ceza davasına ilişkin soruşturma ise sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler