Akdağ, "Tam gün" için destek istedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasına ilişkin yasa tasarısına destek almak amacıyla TBMM'de grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleriyle görüştü.

Yayınlanma: 17.06.2009 - 12:29
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Meclis gündeminde bekleyen Tam Gün Yasa Tasarısı için Meclis'te grubu bulanan partilerden destek istedi. Meclis'te CHP, MHP ve DTP gruplarını ziyaret eden Akdağ, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Akdağ, "Tasarının Meclis kapanmadan önce hiç olmazsa komisyonlardan geçmesini istiyoruz" dedi.

"Bu yasa çıktıktan sonra devlet veya üniversite hastanelerinde çalışan doktorlar ayrıca bir muayenehane açamayacaklar, özel bir kuruluşta çalışamayacaklar" diyen Akdağ,üniversite hastanelerinde hastalardan para almak suretiyle özel muayene ve özel ameliyat uygulamalarının da yasa çıktıktan sonra ortadan kalkacağını ifade etti.

"İlanları parası olanlar verir"

Bir gazetecinin, "bazı hekimlerin gazetelere ilan vererek tam gün yasasına tepki gösterdiklerini" hatırlatması üzerine Akdağ, "İlanı kimin verdiğine bakmak lazım. İlanı cebinde parası olan insanlar verir. İlanı sistemin, düzenin, muayenecilikle devam etmesini arzu eden bazı meslektaşlarımız verdi. Ama biz önce halkın sağlık hizmeti hakkına, ona
kolay erişmesi ihtiyacına bakarız. Biz 72 milyonu temsil eden iktidarız. Bize oy versin vermesin, vatandaşın sağlık hizmetini kolay almasını sağlamak durumundayız. İtirazları mutlaka değerlendiririz ama aslolan halktır"
karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler