Akdamar'da ayin, Erivan'da protesto

Van'ın Akdamar adasındaki kilisede, binlerce Ermeni'nin katılımıyla ayin düzenlenirken Erivan'da, Ermenileri bölen bu ayin protesto edildi. Erivan'daki "Soykırım Anıtı" yakınlarında gerçekleşen eylem sırasında "Akdamar Klisesindeki Türk gösterisi" protesto edilirken, "Türkiye, yükümlüklerini yerine getir", "Kilisemizi, bize ödünç verme" yazılı pankartlar taşındı.

Yayınlanma: 19.09.2010 - 11:24
Abone Ol google-news

Panorama.am'a göre, Erivan'daki "Soykırım Anıtı" yakınlarında gerçekleşen ve protesto gösterisi ve ayinden oluşan eyleme katılanlar, "Akdamar Kilisesi'ndeki Türk gösterisi" protesto edilirken, "Türkiye yükümlüklerini yerine getir", "Kilisemizi, bize ödünç verme" yazılı pankartları taşındı.

Ermeni medyasına göre, Akdamar'daki ayin, Ermenileri böldü. Ermenilerin ikiyi bölünmesinin de, Ermenistan'da ciddi kaygı yarattığı belirtiliyor.

Kimi Ermenileri, Akdamar'daki ayine destek verirken kimileri de şiddetle karşı çıkıyor. Van'daki ayini eleştirenler, Akdamar Kilisesi'nin kubbeye haçın yerleştirilmemesine de tepki gösteriyor.

Erivan'daki eylemin öncülüğünü yapan "Ermeni Soykırımı Müzesi ve Enstitüsü",Akdamar'daki ayin için "Türk hükümetinin propaganda girişimi" dedi.

News.am ise, Ermeni kamuoyunun ikiye bölündüğüne belirtirken "Bir kısmı, Türkiye'nin imajını düzeltmeye çalıştığını ifade ederek Akdamar'daki etkinliğin boykot edilmesinden" yana tutum alırken diğer bir kısmının ise, etkinliğine katılımını, diğer Ermeni kiliselerinin de onarılmasına kapı aralanacağı gerekçesiyle savunduğunu aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon