Akıllı tahta ihalesi sil baştan

Fatih Projesi kapsamında yapılan "akıllı tahta ihalesi"nde başa dönüldü.

Yayınlanma: 01.07.2012 - 06:24
Abone Ol google-news

23 Kasım 2011 günü yapılan akıllı tahta ihalesine, TR Kurumsal Bilişim Çözümleri Şirketi, "ihale dokümanında özel üretim olarak talep edilen etkileşimli tahtanın patentinin ihaleyi kazanan şirket tarafından alındığı" iddiasıyla itiraz etmiş, Kamu İhale Kurumu itirazı reddetmişti. Bölge İdare Mahkemesi ise itirazda bulunan firmanın şikayet sürecinin henüz dolmadığı, Kamu ihale Kanunu'na göre, iddianın dikkate alınmamak suretiyle reddedilmesinde hukuka uyarlılık bulunmadığına dikkat çekerek, ihalenin yürütmesini durdurdu. Bu kararın ardından Kamu İhale Kurumu, 20 Haziran tarihli toplantısında daha önce reddettiği itirazları değerlendirmeye aldı. Böylece ihale sürecinin başında yapılması gereken itiraz sürecine dönüldü.

Kamu İhale Kurumu, 20 Haziran günü Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan "Fatih Projesi" kapsamında bilgi teknoloji malzemelerinin satın alınmasına gelen itirazı değerlendirdi. Kurul yaptığı toplantıda, ihale dokümanında özel üretim olarak talep edilen etkileşimli tahtanın patentinin Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş. tarafından alındığı, bu durumun da başka bir firmanın teklif vermesinin hukuken ve fiilen imkansız hale getirdiği, ayrıca idarenin şartnamede patentli bir ürüne ilişkin tanımlama yapmış olmasının 4734 sayılı Kanuna aykırılık teşkil ettiği, bu konunun idarece öğrenildiği tarihten itibaren ihalenin iptal edilmesi gerektiği, yönündeki iddiaya ilişkin olarak idarece değerlendirilmesini teminen İhaleye Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliği uyarınca başvurunun idareye gönderilmesine karar verdi.

Kurul, itirazı incelenmesi için akıllı tahta için ihaleye çıkan Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık tarafından itiraza verilen kararın uygun bulunmaması veya karar vermemesi halinde TR Kurumsal Bilişim Çözümleri Şirketi'nin Kamu İhale Kurumu'na itirazda bulunabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler