AKP, gece yarısı yasasına birinci sayfayı ayırdı

Gece yarısı yasası olarak bilinen ve hala tartışmaları süren, askerlerinsivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa, AKP'nin yasama faaliyetleri kitapçığının ilk sayfasında yer aldı. AKP grubunun 3. yasama yılı faaliyetlerini topladığı 96 sayfalık kitapta, gece yarısı yasası, "Demokratikleşme ve İnsan Hakları" başlığı adı altında anlatıldı.

AKP, gece yarısı yasasına birinci sayfayı ayırdı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.07.2009 - 06:38

AKP grubunun 3. yasama yılı faaliyetlerini topladığı 96 sayfalık kitapta, gece yarısı yasası, "Demokratikleşme ve İnsan Hakları" başlığı adı altında anlatıldı.
Tartışılan yasa kitapta "Demokratikleşme ve İnsan Hakları" başlığıyla yer aldı ve şöyle anlatıldı: 5918 Sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair kanunla; asker olmayan kişilerin, barış zamanında, askeri mahkemelerin yargı yetkisine tabi bir suçu tek başına ya da askerle iştirak halinde işlemesi durumunda soruşturmaların Cumhuriyet savcılıkları tarafından, kovuşturmalarının da adli yargı mahkemelerince yapılacağı düzenlenmiştir."
 

214 yasa çıktı

Yasama kitapçığınA göre, 23. Dönemde TBMM'ye 486 yasa tasarısı sevk edildi, bunların 214'ü yasalaştı.

Bu süreçte 480 yasa teklifi verilirken; bunların 19'u, ayrı ayrı ya da tasarılarla birleştirilerek görüşüldü ve bu şekilde kabul edildi. Halen 344 teklif komisyonlarda, 16'sı ise Genel Kurul gündeminde bulunuyor.

23. Dönemde, milletvekilleri tarafından çeşitli konularda 416 araştırma önergesi verildi, bunların 58'i kabul edilerek 8 araştırma komisyonu kuruldu. Çalışmalarını tamamlayan 5 komisyonun raporu görüşüldü, "yasadışı dinleme" ve "çevre sorunları" ile ilgili araştırma komisyonları çalışmalarını tamamlayarak raporlarını sundu. Halen Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazası sonucu ölümüyle ilgili oluşturulan komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Genel Kurul gündeminde halen 358 araştırma önergesi bulunuyor.

23'üncü dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen 2 soruşturma önergesi reddedilirken, 9 genel görüşme önergesinden biri görüşüldü, 8'i ise Genel Kurul gündeminde yer alıyor. 7 gensoru önergesinin gündeme alınması ise reddedildi.
Milletvekilleri tarafından verilen 8 bin 587 yazılı sözlü soru önergesinden 4 bin 441'i cevaplandı, 3 bin 460'ı süresi içinde cevaplandırılmadığından gelen kağıtlarda yayımlandı, 2'si geri alındı, geri kalan 684'ü ise işlemde bulunuyor. Verilen bin 475 sözlü soru önergesinden 779'u cevaplanırken, 11'i geri alındı, 11'i yazılıya çevrildi, 19'u işlemde, 555'i ise gündemde yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler