"AKP görmelidir"

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, işçilerin ekmeklerinin derdinde olduklarını belirterek, ''Bu işçilerin, ekmeklerine sahip çıktıklarını, AKP iktidarı mutlaka görmelidir'' dedi.

Yayınlanma: 14.12.2009 - 11:46
Abone Ol google-news

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ile birlikte TEKEL işçilerinin mağduriyetine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

TEKEL sigara fabrikalarının, özelleştirildikten sonra kapandığını, burada çalışan işçilerin Tütün İşleme Müdürlükleri bünyesine aktarıldığını belirten Doğru, Başbakanlığın aldığı kararla 56 adet Tekel Yaprak Tütün İşleme Fabrikasının kapatılacağını, söz konusu işçilerin ise 4-C kapsamına alınacağını kaydetti.

Doğru, 4-C kapsamına geçirilmek istenen yaklaşık 12 bin işçinin, iş güvencelerinin olmadığı gerekçesiyle 4-C statüsüne geçmeyi istemediklerini, bu nedenle yarın Ankara'ya gelerek eylem yapacaklarını bildirdi.

Tütün işletmelerinin kapatılmaması, çiftçilerin tütün ekimine devam etmesinin sağlanması ve işçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Doğru, ''Bu mağdur olan işçilerimizin, eylem kararını iyi takip edip, onlara sahip çıkıp, desteklememiz lazım. İşçilerimiz, ekmeklerinin derdindedirler. Bu işçilerin, ekmeklerine sahip çıktıklarını, AKP iktidarı mutlaka görmelidir'' diye konuştu.

Diğer özelleştirmelerde olduğu gibi, söz konusu Tekel işçilerinin de devlet memurluğu statüsüyle başka kurumlara aktarılmasını isteyen Doğru, şöyle devam etti:
''İşsizliğin çığ gibi arttığı, çiftçilerin ürünlerinin para yapmadığı, icralarla karşı karşıya kaldığı, iş adamlarının işlerini kaybederek intihar ettikleri ortamları yaşıyoruz. Bu ağır ekonomik ortamda hükümet, çeşitli açılımlarla asıl ekonomik krizi görmemezlikten gelerek, gündem değiştiriyor. Gerçek reel gündeme gelip, insanlarımızın birlik ve beraberliğini bozmadan, aş ve iş temin edelim. İnsanlarımıza sahip çıkalım. Yoksa vakit çok geç olacak. Yapılanları satmak, dağıtmak yerine yeni üretim ve istihdam alanları yaratalım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler