'AKP iktidarı Nazi faşizmine taş çıkarttı'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4+4+4 teklifinin Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçiriliş şeklini despotluk olarak nitelendirdi, AKP iktidarının Alman Nazi faşizmine taş çıkarttığını söyledi. -Zorlamalarla ve emrivakilerle TBMM Genel Kurulu'na getirilen yasa teklifinin geri çekilmesini isteyen Bahçeli, teklifte imzası bulunan AKP milletvekillerinin de önerilerinden vazgeçmesini talep etti.
MHP lideri Bahçeli partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Bahçeli, konuşmasının büyük bölümünü 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifi görüşmelerinde yaşanan tartışmalara ayırdı.
AKP'nin attığı her adımın yeni bir huzursuzluk kaynağı, getirdiği her teklifin taze bir kriz haberi ve gündeme taşıdığı her görüşün bir kutuplaşma habercisi olduğunu ileri süren Bahçeli, AKP'nin kimsenin önerisini dikkate almadığı için otoriter eğilimler, diktatörlük emareleri gösterdiğini söyledi.
"Bunun adı despotluktur"
Milli Eğitim sisteminde yapılması planlanan değişikliğin komisyondaki görüşmelerinde yaşananların AKP'nin kabalığı, eşkıyalığı ve Meclis'i arenaya çeviren şuursuzluğu gösterdiğini ifade eden Bahçeli, üç tane dördün toplamıyla sembolleştiğini söylediği yeni teklifin aceleyle hazırlanmasıyla çok sorunlu ve sancılı bir sürecin önünün açıldığını söyledi. Bahçeli şöyle devam etti:
"Eğer eğitim alanında yapılması düşünülen bir düzenlemenin yangından mal kaçırırcasına yasalaşması için uğraşılır ve toplumdaki farklı görüş ve kanaatler dinlenmeden vicdanlar kanatılırsa bunun adı dünyanın her yerinde despotluk olarak tanımlanacaktır. AKP hükümeti böyle bir müstebit siyaset hastalığına yakalanmış ve Alman Nazi yönetimine bile taş çıkartmıştır."
Komisyon'da yasa görüşülürken iktidar partisinin terör estiren, zorba ve siyasi nezaketten uzak tavır ve yaklaşımlarının, yanlış ve yozlaşmanın çatırtısı olduğunu ileri süren Bahçeli, "Kendi dışında söz, düşünce ve önerilere kapalı olan ve yapılan itirazlara karşı da vahşiyane davranış sergileyen AKP zihniyetinin, demokratik vicdanı körelttiği ve yaraladığı bu son olayla iyice netlik kazanmıştır" dedi.
"Teklifi geri çekin" çağrısı
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası 23 dakikada 20 maddenin kabul edildiği toplantının AKP hırsı ve hıncından başka bir şey olmadığını ileri süren Bahçeli şöyle devam etti:
"Yalnızca prosedürün tamamlanması adına ihtisas komisyonunda görüşülen teklif, demokratik müzakereden zerre kadar nasibini alamamıştır. Zorlamalarla ve emrivakilerle TBMM Genel Kurulu'na getirilen yasa teklifinin, mutlaka geri çekilmesi ve gerginliğin acilen sonlandırılması gerekmektedir. Teklifte imzası bulunan AKP milletvekilleri demokrasimize hayırlı bir hizmette bulunmalı ve gecikmeksizin önerilerinden vazgeçmelidirler."
"Bir milletvekilinin kılına helal gelirsi.."
Yumruğunu sıkan AKP'nin, Başbakan'ın uzaktan kumandası ve yönlendirmesiyle önüne gelene vurduğunu ve karşısında dikilenleri bertaraf ettiğini ileri süren Bahçeli, "Bu endişe verici gelişmeler, geçmişin acı tecrübelerini, hayat kaybına yol açan karşılıklı mücadelelerini hepimize hatırlatmıştır. Şayet bundan sonra herhangi bir milletvekilinin kılına halel gelirse bunun vebali ve sorumluluğu tamamıyla Başbakan'ın üzerine olacaktır. Milli Eğitim Komisyonu'ndaki uygunsuz, sevimsiz ve seviyesiz üslubu ve yaklaşımı esefle kınadığımı muhataplarına iletiyor ve herkesi, özellikle AKP'yi aklıselimden ayrılmaması için uyarıyorum" diye konuştu.
"Meşruiyet Meclisi'nde bile böyle ilkesizlik görülmedi"
"Türkiye'nin yarınları, Türk milletinin gelecek kuşakları bu şekilde mi hazırlanacak ve bu saldırgan yöntemle mi temellendirilecektir?" diye soran Bahçeli, "Meşrutiyet Meclisi'nde bile bu şekilde bir ilkellik ve kifayetsizlik görülmemiştir. Ortadoğu Meclisleri'nde dahi bu nevi bir arsızlık yaşanmamıştır. Edebin, hürmetin ve insaniyetin bu kadar ayaklar altına alındığı başka bir döneme de rastlanmamıştır. Bir kanun teklifinin görüşülmesi sırasında tekmelerin, yumruklaşmaların havada uçuşması; hakaretlerin, galiz ifadelerin, kürsü işgallerinin alabildiğine yaşanması millet görevini temsil eden vekiller açısından utanç vericidir. Bu ortama çanak tutan, tahrik eden AKP, demokrasiyi bu şekilde maskaraya çevirmiş ve itibarsızlaşması amacıyla olağanüstü gayret sergilemiştir. Gayet net olarak diyebiliriz ki, Türkiye AKP sorunu yaşamakta, AKP kaosuyla cebelleşmekte ve AKP agresifliğiyle sarsılmaktadır" dedi.
Kürtçe dersi önerisine tepki
Eğitim reformu diye getirilen projenin yıkım projesi ile kesiştiğini iddia eden Bahçeli, anadilde eğitim konusundaki açıklamaları da eleştirdi. Bahçeli, "Eğitim Bakanı'nın ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla, hazırlanan yeni eğitim modelinde anadilde eğitime de yeşil ışık yakılacaktır. Bu yaklaşım her ne kadar şahsi görüş olarak nitelendirilmiş olsa da, AKP'nin niyeti, fikri ve varmak istediği mecra şimdiden belli olmuştur. Buna göre, yeni eğitim modeli PKK açılımının bir kolu, destekleyici bir unsuru ve bir parçası olarak kendisini göstermiştir. Bize göre millilik vasfı iyice aşınan eğitim ve öğretim hayatının, yıkım projesine damardan bağlanması, bu yolla evlatlarımızın ve ailelerinin bölünme parantezine alınması büyük bir terbiyesizlik ve utanmazlık örneği olarak anılacaktır" diye konuştu.
"Tanzimatçıların da kafası böyleydi"
AKP'nin planladığı eğitim sisteminin büyük bir krizi davet ettiğini, açmazlarla ve çelişkilerle dolu olduğunu ileri süren Bahçeli rövanş tartışmalarını da şöyle değerlendirdi:
"28 Şubat'ın ürünü ve meyvesi olduğunu unuturcasına, geçmişle hesaplaşma ve rövanş alma adına eğitim sistemini seferber eden bu siyasi anlayış, yarınlarımıza fütursuzca ve gözünü kan bürümüşçesine ipotek koymuştur. Cumhurbaşkanı'nın rövanşist eğilimlerin mahsurlarından bahsetmesi anlaşıldığı kadarıyla AKP'de cevap bulmamıştır."
Eğitim sisteminin başka ülkelerden kopya yöntemlerle değiştirilmek istenmesini eleştiren Bahçeli, bunun Türk milletini kökünden ve milli gerçeklerinden uzaklaştıracağını belirterek, "Biliniz ki, Tanzimatçıların kafası da böyleydi. Islahat arayışında olanların, reform diyerek küresel projeleri sahiplenenlerin bakışı da bu şekildeydi. Bizim eğitim sistemimizin niteliği her şeyden önce milli olmalıdır ve milletimizin hasletlerini ve hedeflerini içinde barındırmalıdır" dedi.
Bahçeli, okul öncesi eğitimin 6 yaş grubu dahil edilmek suretiyle, zorunlu temel eğitimin iki kademeli olarak 9 yıla çıkarılması ve uzun vadede 12 yıllık zorunlu temel eğitimin tesis edilmesi önerilerini tekrarlayarak bu öneriler etrafında mutabakata ve uzlaşmaya her şart altında hazır olduklarını söyledi. Bahçeli, "Bunun dışında AKP'nin temelsiz, alt yapısız, dayatmacı, üzerinde düşünülmemiş görüş ve önerilerine, usulden ve esastan kapalı olacağımızı ve demokratik muhalefetimizi her platformda göstereceğimizi bu vesileyle ifade etmeyi yararlı görüyorum" dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Bahçeli'nin açıklamaları sahaya nasıl yansıdı?
- Cinsel içerikli videolar çeken karı-koca tutuklandı
- PKK Suriye’nin Silahlı Kuvvetleri Oluyor
- İstanbul'da berber ücretlerine dev zam!
- CHP ne yapmalı?
- Özgür Özel, Erdoğan'a seslendi
- Kılıçdaroğlu’ndan videolu mesaj
- Ölü ve yaralılar var!
- Erdoğan'dan Özel'in 'savaş ilanı' sözlerine yanıt
- Anlattığı anlar ortaya çıktı!