''AKP iktidarını, çevre sorunlarını çözmeye çağırıyoruz''

DP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Akdemir, ''AKP iktidarını çevre sorunlarını çözmeye çağırıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 05.06.2010 - 09:20
Abone Ol google-news

DP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun Akdemir, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toprak, su ve havanın canlı yaşamın birbirinden ayrılmaz üç temel ögesi olduğunu vurgulayarak, sanayi atıklarının hava, su ve toprağa karışmasının önlenmesini istedi.

Akar ve durgun suların insan ve hayvan atıkları ile kirletilmemesi gerektiğine işaret eden Akdemir, kirli havanın önlenmesi için uygun yakıt ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, baca gazı emisyonlarında gerekli filitrasyon sistemlerinin kullanılmasının gerektiğini ifade etti. Yanlış sulama sistemleri ve biçimleri ile tuzlanma ve çoraklaşmanın ortaya çıktığına dikkati çeken Akdemir, sanayi ve evsel atıkların uygun şekilde bertaraf edilmesi, hava, su ve toprağa karışmasının önlenmesi gerektiğini belirtti. Akdemir, su tüketiminde titiz davranılarak savurganlık yapılmaması gerektiğini de vurguladı.

Endüstrileşme sonucu fabrikalarda insan gücüne gereksinimin artması, iç göçler, işsizlik, susuzluk ve açlığın toprakları çölleşen bir ülkenin yaşamsal sorunu olduğunu belirten Akdemir, şunları kaydetti: ''Böyle bir ülkede, gelir dağılımındaki adaletsizlik artmakta, çarpık kentleşme, doğal kaynakların aşırı kullanımı ve tahribi, çevre kirliliğini kaçınılmaz olarak başımıza sarmaktadır. Çevre sorunlarının çığ gibi arttığı ülkemizde de hükümetler, çevre konusunda bütün önlem ve uygulamaların yetkili ve sorumlusudur. Kötü uygulamaların ve eksikliklerin müsebbibi ve suçlusudur. AKP iktidarını çevre sorunlarını çözmeye çağırıyoruz.''

Akdemir, DP olarak, ülkenin bütününde dengeli bir istihdam ve ekonomik refahı güçlü kılan bir programla demokrasinin tanıdığı insan hakları çerçevesinde, doğal, kültürel ve tarihi değerleri korumayı ve yaşam kalitesini yükseltmeyi asli görevlerden saydıklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler