'AKP' sözüne soruşturma iddiası

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Kemal Gültekin'e, siyasi nitelikli konuşmalarından dolayı soruşturma açıldığını söyledi. Vali Yılmaz, ''Gültekin 'AKP' iddiasını ispatlasın. Biz soruşturmamızı açtık. Haklıysa ceza almayacak, haksızsa cezasını alacak. Bu iddialar yanlış'' diye konuştu.

Yayınlanma: 09.06.2009 - 18:33
Abone Ol google-news

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Eğitim-Sen Bitlis Şubesi Başkanı Kemal Gültekin hakkında, 17 Mart 2009 tarihinde, kentteki ''Mimoza Düğün Salonu''ndaki bir eğlence programında, sendika temsilcisi olarak yaptığı siyasi nitelikli konuşmalarından dolayı disiplin soruşturması açıldığını söyledi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Gültekin'in iddialarının doğru olmadığını ifade eden Vali Yılmaz, şöyle konuştu: ''Gültekin 'AKP' iddiasını ispatlasın. Biz soruşturmamızı açtık. Haklıysa ceza almayacak, haksızsa cezasını alacak. Bu iddialar yanlış. 'AKP' sözünü kullandı diye bugüne kadar hiç kimseye soruşturma açılmadı. Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Gültekin'e, siyasi nitelikli konuşmalarından dolayı soruşturma açıldı. Hiç bir yasada böyle bir şey yok. Bunun için soruşturma başlatılamaz. Aldığı cezalar ortada.'' Vali Yılmaz, Gültekin hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü de kaydetti.

Eğitim-Sen Bitlis Şubesi Başkanı Kemal Gültekin, bugün yaptığı basın açıklamasında, bir sendikacı olarak iktidar partisini eleştirdiğini, eksiklerini, yanlışlarını dile getirme hakkına sahip olduğunu belirtmiş, ancak kendisi hakkında, yaptığı bir konuşmasında ''AKP'' sözünü kullandığı gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığını iddia etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler