AKP'li Külcü'yü bu kez rüşvet incelemesi

Beton santrali firmasına ortak olduğu, müteahhitlere işlerini bu firmaya yaptırmaları yönünde baskılar yapıldığı iddiaları üzerine daha önce hakkında soruşturma açılan AKP'li Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü hakkında bir inceleme daha başlatıldı.

Yayınlanma: 17.12.2011 - 13:16
Abone Ol google-news

Beton santrali firmasına ortak olduğu, belediyenin tüm beton işlerinin bu firmaya yaptırıldığı, müteahhitlere işlerini bu firmaya yaptırmaları yönünde baskılar yapıldığı iddiaları üzerine hakkında soruşturma açılan AKP’li  Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hakkındaki yolsuzluk iddiaları bitmiyor. Bestaş Yol Yapı İnşaat şirketinin ortağı olan Halil İbrahim Çalış, belediyede kazandıkları bir ihale sonrası ilk önce belediye başkan yardımcısı Alper Zahir, sonrasında ise Belediye Başkanı Külcü’nün kendisinden rüşvet istediğini, “Ne Çorum, ne de Türkiye genelinde bir daha ihale alamazsın” diye tehdit edildiğini açıklamış, olayla ilgili ses kayıtlarıyla birlikte savcılığa başvurmuştu. Bunun üzerine harekete geçen savcılık Çalış’ın iddialarıyla ilgili inceleme başlattı. Külcü’nün önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı belirtildi. İncelemenin soruşturmaya dönüştürülmesi halinde dosyanın  Külcü hakkındaki yolsuzluk soruşturmasıyla birleştirilebileceği belirtildi. Hakkındaki iddialar üzerine 2 gün boyunca sessizliğini koruyan  AKP’li Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dün yazılı bir açıklama yaptı. Külcü, hakkında “iftira kampanyası” başlatıldığını ileri sürerek şunları söyledi: “İddia sahibinin söylediklerine ilişkin bir görüşme aramızda kesinlikle geçmemiştir. H.İ.Ç. taleplerini ısrarla dile getirmiş, daha yüksek bedellerle işleri yapma isteğini ifade etmiştir. Biz ise birinci işinde ihaleyi iptal ederek 2011 yılında yeniden ihaleye çıktık. Bu surette belediyemizin kasasından 200 bin lira paranın fazladan ödenmesine mani olduk. İkinci ihalede ise mevsim şartları elverdiği ölçüde işler yaptırılmış ve kalan kısmı tasfiye edilerek iş sonlandırılmıştır. Belediyenin dolayısıyla kamunun kaynaklarının korunması da takdir olunur ki öncelikli görevimizdir.”


Derhal istifa etmeli

Olayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen CHP Çorum İl Başkanı Yıldız Bek ise Külcü’yü istifaya davet ederek ortaya atılan iddiaların müfettişler tarafından titizlikle incelenmesini istedi. İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağıran Bek, “Ortaya atılan ithamlar keşke doğru olmasaydı. Ama ne yazık ki yolsuzluk ve rüşvet olayları belgelerle, tanıklarla, ses kayıtlarıyla ortaya çıkmıştır” dedi. Belediye Meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzeneyen Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Sadık Örgel de, “Bu kadar aleni rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan belediye başkanının hemen görevinden alınması lazımdır. ‘Belediyede yapılacak her işin altında başkanın parmağı var, onu razı etmeden işin yapılması mümkün değildir kuşkusu’ Çorum halkının zihnine yerleşmiştir. Konuyla ilgili kişilerin bildikleri gerçeği söyleyerek başkanın itham ettiği şerefli-şerefsiz lafına layık olup olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.


CHP heyet gönderiyor

Yolsuzluk iddiaları üzerine harakete geçen CHP ise önümüzdeki hafta milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan bir heyeti Çorum’a gönderecek. Heyetin, Çorum’da inceleme yapacağı, olayla ilgili kişilerle görüşerek genel merkeze bir dosya sunacağı belirtildi. Öte yandan Külcü’yü istifaya çağıran CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, olayı TBMM gündemine taşıyacağını açıklamıştı.


Külcü “ortağım” diyor firma reddediyor

Beton santrali firmasına ortak olduğu, belediyenin tüm beton işlerinin bu firmaya yaptırıldığı, müteahhitlere işlerini bu firmaya yaptırmaları yönünde baskılar yapıldığı iddiaları üzerine hakkında soruşturma açılan Külcü, firmaya ortak olduğunu doğrulamıştı. Ancak söz konusu Serra Beton firmasından yapılan açıklamada, “Külcü’nün şirketimizle doğrudan veya dolaylı hiçbir ilgisi yoktur” denildi. Külcü’nün ortaklığını doğrulamasına karşın şirket yetkililerinin yaptığı açıklama soru işaretleri yarattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler