AKP'li Tayyar'ın kafası mı karıştı?

AKP'li Şamil Tayyar'ın serbest bırakılan 46 rehine için yaptığı açıklama sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yayınlanma: 20.09.2014 - 10:04
Abone Ol google-news

IŞİD'in rehin aldığı 46 vatandaş bu sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Türkiye'ye getirilen 46 vatandaş için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş; nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır" demişti.

AKP'li Şamil Tayyar da sosyal medya üzerinden açıklama yapan siyasiler arasında yer aldı. Ancak Tayyar'ın yaptığı açıklamalar sosyal medyanın gündemine oturdu. AKP'li Tayyar, rehinelerin 'serbest bırakılmasının' CIA'in bir hamlesi olduğunu yazdı. "IŞİD operasyonuna Türkiye'nin katılmama gerekçelerinden biri rehinelerdi. Bu kritik süreçte serbest bırakılması CİA'nın bir hamlesidir" ifadelerini kullanan Tayyar, sonraki tweetlerinde ise MİT'e teşekkür etti.

Tayyar'ın bu sözleri sosyal medyada 'kafa karışıklığı' olarak nitelendirildi.

HEMEN AÇIKLAMA YAPTI

Tayyar, tweetlerinin sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girmesi üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı.

Tayyar'ın son açıklamaları şöyle:

- Tweetlerim hem paralel yapı hem içimize sızmış ne olduğu belirsiz kişiler tarafından istismar edildi. IŞİD, CİA'nin truva atıdır. Kurtarma operasyonu çatışmasız başarıyla sonuçlanıyorsa CİA operasyona engel olmamış demektir. Tweetlerimdeki CİA hamlesi ifadesi, CİA'nin IŞİD'e yönelik operasyondaki rezervini kaldırmasına dair tanımlamadır. Nitekim ABD'yi köşeye sıkıştıran hükümet ve MİT vurgusuyla bu tanımlama açıkça ifade edilmiştir. Elbette operasyon MİT (yerli) menşelidir, arkasında güçlü bir siyasi irade vardır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler