AKP'li Zengin sözlerinde ısrarcı: 1,5 yıl sonra akılları başlarına geliyor

Uşak'ta cezaevinde çıplak arama yapılmadığını iddia eden AKP'li Özlem Zengin'den yeni açıklama: “Benim ömrüm kadın hakları mücadelesiyle geçti. Amaç başörtüsü ve çıplak kelimesini yan yana getirerek inançlarımıza saldırmak. FETÖ, PKK ve HDP kol kola, CHP de aynı yoldan gidiyor."

Yayınlanma: 21.02.2021 - 16:43
AKP'li Zengin sözlerinde ısrarcı: 1,5 yıl sonra akılları başlarına geliyor
Abone Ol google-news

Cezaevinde çıplak arama yapıldığına yönelik açıklamalar üzerine "Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez" diyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin Ülke TV’ye konuk oldu.

Fadime Özkan’ın sunduğu “İnce Fikir” adlı programda konuşan Özlem Zengin, “Benim ömrüm kadın hakları mücadelesiyle geçti. Amaç başörtüsü ve çıplak kelimesini yan yana getirerek inançlarımıza saldırmak. FETÖ, PKK ve HDP kol kola, CHP de aynı yoldan gidiyor" dedi.

Tepki çeken sözlerini savunmayı sürdüren Zengin şöyle konuştu:

“Önce başörtüsü direnişini kırdılar. Bugün geldiğimizde nokta da hayatları boyunca her durumda baş açmayı savundular. İşin gerektiyorsa açmalısın, eşin askerse açmalısın dediler. Tavsiye ettikleri yöntem bu oldu. Bugün geldiğimiz noktada da bu insanlar talimatla bebek sahibi oluyorlar, ‘Hamile, bebekli kadınlar cezaevinde var’ demek için. 1,5 yıl sonra akılları başlarına geliyor. Bir şey sizi rahatsız ettiyse oradaki insana ‘yapma’ demez misiniz? Avukatınıza ‘bana bu yaptılar’ demez misiniz? Başörtüsü ve çıplak kelimesini yan yana getirerek değer sistematiğimize zarar vermek istiyorlar. ‘Onurlu, ahlaklı kadın’ kelimelerime takılıyor; artık bunlar yasaklı kelimeler mi oldu? Bunları söyleyince aklınıza sadece cinsellik mi geliyor? Hayatımda iffet kelimesini hiç kullanmadım. Bu kelime benim telaffuz etmediğim bir kelimedir.”

NE OLMUŞTU

Uşak'ta cezaevinde çıplak arama yapılmadığını iddia eden Zengin, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir 'Aferin' geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ'cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi" demişti. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler