AKPM Başkanı Çavuşoğlu Papa ile görüştü

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vatikan'da görüştüğü Papa 16. Benedict'a "Ortak değerlerimiz etrafında birleşelim" çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 08.09.2010 - 16:54
Abone Ol google-news

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı AKP'li Mevlüt Çavuşoğlu, Vatikan'da Papa 16. Benedict ile bir araya geldi. Görüşmede Çavuşoğlu, Papa'ya "Ortak değerlerimiz etrafında birleşelim" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Vatikan'da Papa 16. Benedict'le görüştü. Çavuşoğlu, Papa'ya "İnançlarımız farklı olsa da, düşündüğümüzden çok daha fazla ortak değeri paylaşıyoruz. Bizi birleştiren değerlere sahip çıkıp onların etrafında birleştiğimiz zaman ortak hedefimiz olan insanlığın temel değerlerine hizmet konusunda başarıya ulaşabiliriz" mesajı verdi.

Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Yahudiliğin insanı temel alan inanç üzerine kurulu olduğunu söyleyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Kişisel olarak üç büyük ilahi dinin insanı temel alan inançlar üzerine kurulu olduğuna inanıyorum. İnançlarımız farklı olsa da, düşündüğümüzden çok daha fazla ortak değeri paylaşıyoruz. Bizi birleştiren değerlere sahip çıkıp onların etrafında birleştiğimiz zaman ortak hedefimiz olan insanlığın temel değerlerine hizmet konusunda başarıya ulaşabiliriz."

Konuşmasında dinler ve kültürlerarası diyalogun geliştirilmesinin özellikle Avrupa'da İslamofobinin yükselme eğiliminde olduğu bu dönemde büyük önem taşıdığını ifade eden Çavuşoğlu, Papa 16. Benedict'i AKPM Genel Kurulu'na konuşmacı olarak davet etti.

Öte yandan, Mevlüt Çavuşoğlu Roma'da gerçekleşen, AKPM Büro Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda Ekim ayında Strazburg'da düzenlenecek AKPM Genel Kurulu'nun gündemi çerçevesinde görüşülecek konular belirlendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler