"AKP'nin 12 Eylülcüleri koruduğunu gösteriyor"

ÖDP Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir, Ankara Valiliği'nin, ÖDP'nin 10-11 Eylül'de Kenan Evren'in yattığı GATA karşısında "Vicdan Nöbeti" tutmak için stand açmasını yasaklamasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 08.09.2009 - 16:22
Abone Ol google-news

ÖDP Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada geçen hafta Ankara Valiliği'nin, ÖDP'nin "29 Yıldır 12 Eylül-Darbeciler Hesap Verecek" yazan ve üzerinde Kenan Evren, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı afişi yasakladığını anımsattı.

Ankara Valiliği'nden kendilerine yönelik bir yasaklama daha geldiğini bildiren Özdemir, ÖDP'nin 10 ve 11 Eylül günleri saat 10.00-19.00 arasında Kenan Evren'in yattığı GATA karşısında bulunan park alanında stand açarak 12 Eylül darbesi döneminde idam edilenlerin aileleri ile işkence mağdurlarının da katılacağı "Vicdan Nöbeti" tutmayı ve "Adaleti Arayışı"nın kamuoyuna anlatılmasını planladığını kaydetti. "Ancak son günlerde 12 Eylül Paşalarını cansiperane savunan Ankara Valiliği, 'Vicdan Nöbeti'ne de geçit vermedi" diyen Özdemir, valiliğin kendilerine gönderdiği yazıda 5442 sayılı İller İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesi gereği stand açımına izin verilmeyeceğini belirttiğini bildirdi. Daha önceden Bülent Ecevit'in hastanede yattığı dönemde bu bölgede stand ve çadırların kurulduğunu kaydeden Özdemir, "Bu uygulama darbecilerle hesaplaştığını iddia eden AKP'nin kendisini var eden 12 Eylül ile hesaplaşmaya niyeti olmadığını tam tersine 12 Eylülcüleri koruduğunu göstermektedir" dedi. Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"12 Eylül, ülkemizde gelişen devrimci halk muhalefetini bastırmaya, yok etmeye dönük bir Amerikancı darbedir. 12 Eylül kurucu niteliği ile de 29 yıldır süren bir rejimdir. Bugünün egemen sınıf ilişkilerinin şekillenmesinde en önemli uğraklardan birisi 12 Eylül Askeri Darbesidir.

AKP bir yandan sözde bir darbe karşıtlığı adı altında demokrasi havarisi kesilirken diğer yandan 12 Eylül darbesinin faşist generali Kenan Evren'in yargılanmasını engelleyen Anayasanın geçici 15. maddesinin kaldırılmasına yanaşmıyor.

Bu darbeci, çeteci sömürücü düzenle hesaplaşmak; ülkenin özgür, demokratik, bağımsız ve kardeşlik içindeki geleceği için mücadele etmektir. 12 Eylül karanlığında yitirdiğimiz tüm devrimcilerin, demokratların, sosyalistlerin bize hatırası ve mirası da budur.

Bizler yasaklanan 'Vicdan Nöbeti'ne katılacak aileler ve işkence mağdurları ile 12 Eylül Cumartesi günü saat 12.00'de GATA önüne siyah çelenk bırakacağız ve buradan 12 Eylül'ün 29. yılında Ankara Sıhhiye Meydanı'nda saat 16.00'da yapılacak olan mitinge katılacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler