"AKP'nin hedefi yeşil kartı kaldırmak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Hükümetin yeşil kartı kaldırma niyetinde olduğunu öne sürerek, ''CHP olarak yoksula sağlık yardımının kesilmesi tehdidini utanç verici bir yaklaşım olarak görüyoruz'' ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 09.04.2011 - 14:23
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yazılı açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yeşil kart kullananlara somut bir çözüm sunmak yerine onları tehdit ettiğini ileri sürdü.

Toprak, şunları kaydetti:
''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in yaptığı açıklamalar göstermiştir ki AKP yoksulluğu yönetme çabası içerisinde yeşil kart uygulamasını da kaldırmaya niyetlidir. Oysa CHP iktidarında Aile Sigortası ile sağlanacak desteğin yanı sıra yeşil kart uygulaması da devam edecektir. Aile Sigortası kapsamındaki ailelere istihdam hususunda destek programları ve öncelik uygulanarak işsizlik noktasında da çözüm üretilecektir. Aile Sigortası yoksulluğu her yönü ile çözecek kapsamlı bir projedir. Biz bu projeyi uygulayacağız.
AKP'nin hedefi yeşil kartı kaldırmak. CHP olarak yoksula sağlık yardımının kesilmesi tehdidini utanç verici bir yaklaşım olarak görüyoruz. AKP'li Çalışma Bakanı yeşil kart kullananlara somut bir çözüm sunmak yerine onları tehdit etmektedir. Bu acizliğin ifadesidir. Sürekli olarak yandaşa rant yaratanlar bu ülkenin yoksuluna sıra gelince mi kaynak bulmakta sıkıntı çekiyorlar? Olayın ana fikri AKP yeşil kartı kaldırmak için bahane aramaktadır.''

Toprak, Bakan Dinçer'in CHP'nin Aile Sigortası Projesi'ni eleştirdiğini ve bu projeyi anlamadığını söylediğini de hatırlatarak, ''Son bir yılda yoksul sayısını 818 bin kişi artırarak resmi rakamlarla 12 milyon 715 bin kişiye çıkaran AKP iktidarı, CHP'nin Aile Sigortası Projesi'ni eleştirecek kapasiteye sahip değildir'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler