ALES için son gün 25 Eylül

2009-ALES Sonbahar Dönemi başvuruları bayram tatilinin ardından 25 Eylül'de bitiyor.

Yayınlanma: 20.09.2009 - 16:48
Abone Ol google-news

ALES'e (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi) başvurular elektronik ortamda yapılacak. 40 TL olan sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankalara yatırılacak.
Son üç yıl içinde (2007, 2008, 2009) ALES'e başvurmuş olan adaylar başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapabilecek.

Son üç yıl içinde ALES'e başvurmamış adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak. Başvuruda 3 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecek.

2009-ALES Sonbahar Dönemi, ÖSYM tarafından 15 Kasım 2009 tarihinde Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sıvas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak, Lefkoşa ve Bişkek'te yapılacak.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için zorunlu olan bu sınava, Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler katılabilecek.

Adayların ALES'ten, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 (lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için 70) puan almaları gerekiyor.

Sınavda adaylara, sayısal ve sözel bölümden oluşan Yetenek Testi uygulanacak. Her aday için sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı üç ayrı ALES puanı hesaplanacak ve sonuçlar adayların adreslerine sınav sonuç belgesiyle duyurulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler