Alman basınının iddiası: Deniz Yücel’i böyle kurtardılar

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi, Deniz Yücel’in serbest bırakılma sürecini bizzat Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in yürüttüğünü yazdı. Gazetenin haberine göre, Gabriel geçen hafta hem Roma’da hem İstanbul’da iki kere gizlice Erdoğan ile görüştü.

Yayınlanma: 17.02.2018 - 23:09
Abone Ol google-news
<video:928196>

Bir yıldır tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edilen 44 yaşındaki gazeteci Deniz Yücel, artık Almanya’da. Yücel, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Aerowest Havayolları’na ait özel uçak ile önceki akşam Berlin Tegel Havalimanı’na indi. Yücel’in arkadaşlarının Twitter’da oluşturduğu #FreeDeniz hesabından gazetecinin video mesajı yayınlandı. Yücel, serbest bırakılmasına tam sevinemediğini belirterek, “Neden bir yıl önce tutuklandığımı, bir yıl önce rehin alındığımı bilmiyorum ve aynı şekilde neden bugün serbest bırakıldığımı da bilmiyorum. İddianameyi hâlâ almış değilim. Elbette seviniyorum ama buruk bir tat var. Tutuklanmamın hukuk, yasa ve hukuk devleti ile ilgisi olmadığı gibi serbest bırakılmamın da bunlarla ilgisi yok” dedi.

Gabriel iki kez Erdoğan’la görüştü

Almanya’da yayımlanan Süddeutsche Zeitung’da yayımlanan haberde, Deniz Yücel’in serbest bırakılma sürecinin perde arkasında yaşanan diplomasi trafiğinin bizzat Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel tarafından yürütüldüğü belirtildi. Habere göre, Gabriel geçen hafta iki kez gizlice Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. İlk görüşme, Erdoğan’ın Vatikan’a yaptığı ziyaret esnasında Roma’da gerçekleşti. Şubat ayının ikinci haftasında da İstanbul’a giden Gabriel bir kez daha Erdoğan ile bir araya geldi. Dün yaptığı açıklamada Yücel’in tahliyesini değerlendiren Gabriel ise “İlişkilerin geliştirilmesi önünde çok önemli bir engeldi, fakat tek engel değildi. Yedi Alman devlet görevlisi Türkiye’de hapisten çıkarıldı ve Almanya’ya geldi. Fakat beş kişi hâlâ hapiste” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler