Alper Taş, sahaya indi: ‘Ayakları baş edeceğiz’

CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, “Kimse bizden tepeden inme bir çözüm modeli beklemesin. Biz ne yapacaksak halkımız için halkımızla birlikte yapacağız” dedi.

Yayınlanma: 12.02.2019 - 12:28
Abone Ol google-news

Alper Taş, saha çalışmalarına dün başladı. İlk olarak CHP’nin Beyoğlu belediye başkan adayları ile bir araya gelen Taş, aday adaylarının görüş ve önerilerini dinledi. Daha sonra CHP Beyoğlu İlçe Örgütü ile buluşan Taş, CHP’li Belediye Meclis üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu. Akşam saatlerinde ise Piyalepaşa’ya geçen Taş, mahalle esnafını ziyaret etti.

Ekonomik anlamda işlerinin son dönemde oldukça durgunlaştığını ifade eden bir bölge esnafı Alper Taş’a Beyoğlu’nun artık değişime ihtiyaç duyduğunu söyledi. Başka bir esnaf ise “20 yıldır AKP’lilere oy veriyorum, yeter artık. Çocuğumu gezdirecek bir park bile bulmakta zorlanıyorum. Zenginlere yalakalık yapmayacaksanız bu sefer oyumu AKP’nin adayına değil, size vereceğim” diye konuştu.

‘Piramidi tersine çevirmek istiyoruz’

Esnaf ziyaretinin ardından CHP Beyoğlu İlçe Örgütü’nün Mercan Düğün Salonu’nda organize ettiği Piyalepaşa Örgüt Buluşması’na katılan Taş, Beyoğlu’nun en büyük problemlerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Bu bölge riskli alan ilan edildi ve halkın taleplerini karşılamaktan uzak kentsel dönüşüm planları dayatıldı. Fakat burada halk örgütlenerek bu planları boşa çıkardı. Kimse bizden tepeden inme bir çözüm modeli beklemesin. Biz ne yapacaksak halkımız için halkımızla birlikte yapacağız” dedi. Beyoğlu’nun Mahalle Meclisleri’nce yönetileceğini söyleyen Taş, “Örnek bir kent, örnek bir yerel yönetim anlayışı yaratmak istiyoruz. Biz ayakları baş etmek istiyoruz. Piramidi tersine çevirmek istiyoruz. Bunun anlamı şu: Piramidin en tepesinde sokaklardan seçtiğimiz temsilcilerden oluşacak Mahalle Meclisleri olacak” ifadelerini kullandı. (İç Politika)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler