"Amacımız toplu sözleşme imzalamak"

KESK Genel Başkanı Sami Evren, ''Amacımız çalışanların sorunlarını konuşup, toplu sözleşme imzalamak'' dedi.

Yayınlanma: 21.04.2010 - 12:07
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan eylemde, TBMM'de görüşülmeye devam edilen Anayasa paketi içinde yer alan 53. maddenin kamuoyunda yanlış değerlendirildiğini belirterek, söz konusu düzenlemeyle, ''örtülü grev yasağı''nın Anayasaya girdiğini söyledi.

Türkiye genelinde 307 belediyede memurların toplu sözleşme imzaladığını kaydeden Evren, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi dışındaki bütün ilçelerde de toplu sözleşme sürecinin imzayla sonuçlandığını ifade etti.

Evren, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan 2 bin 500 memura yönelik toplu sözleşme referandumunu yaptıklarını, bunun sonucunda 7 memur hariç herkesin bu hakkı kullanmak istediklerinin ortaya çıktığını söyledi.

Bu çalışmanın sembolik olduğunu ifade eden Evren, ''Toplu sözleşme konusunda kararlılığımızı bir kez daha paylaşmak istedik. Bugün de buraya nutuk atmak için toplanmadık. Siyasi rekabet içinde değiliz. Kendimizi siyasi parti olarak görmüyoruz. Uzlaşmaktan yanayız. Toplu sözleşme yapmak istiyoruz. Amacımız çalışanların sorunlarını konuşup, toplu sözleşme imzalamak'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu sözleşme imzalamaması durumda, çeşitli eylemler yapacaklarını kaydeden Evren, öncelikle 10 Mayıs'ta tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, toplu sözleşme çağrısı yapacaklarını, bunun gerçekleşmemesi durumunda ise 12 Mayıs'ta saat 8.30-10.30 arasında belediyeye ait yerlerde hizmet vermeyeceklerini söyledi.

Evren, amaçlarına yine ulaşamamaları durumunda 24 Mayıs'ta tekrar aynı yerde toplanacaklarını ve bunun sonucunda da 25-26 Mayıs'ta üretimi tamamen durduracaklarını kaydetti.

Amaçlarına ulaşmak için her yolu deneyeceklerini ifade eden Evren, ''Eğer toplu sözleşme imzalanmazsa, burası TEKEL işçilerinin eylem alanı gibi bütün emekçilerin buluştuğu alana dönüşür. Sayın başkanın toplu sözleşmeyi imzalamama şansı yoktur. Bu tehdit olarak değerlendirilmesin'' diye konuştu.

Basın açıklamasına Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da katıldı.
Açıklamanın ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, olaysız şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon