"Anadolu Yürüyüşü" Rize'de

Doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması amacıyla çeşitli illerden yürüyerek Ankara'da buluşacak grupların ''Büyük Anadolu Yürüyüşü'' için Artvin'den yola çıkan grup, Rize'ye ulaştı.

Yayınlanma: 05.04.2011 - 17:55
Abone Ol google-news

''Anadolu'yu vermeyeceğiz'' sloganıyla düzenlenen yürüyüş çerçevesinde Ankara'ya gitmek üzere 4 gün önce Artvin'den yola çıkan grup, Çayeli ilçesi Senoz Vadisi girişine geldi.

Senoz Vadisini Koruma Platformu sözcülerinden Sinan Akçal, burada yaptığı açıklamada, binlerce yıldır ekip biçtikleri yerli tohumların yok olmaya başladığını ve ormanların parça parça kesildiğini ileri sürdü.

Tüm insanlığın ortak mirası olan dünyanın en eski yerleşim yerlerinin de sular altında kaldığını iddia eden Akçal, şöyle konuştu:
''İnsanımız doğduğu bereketli topraklarda artık doyamıyor. Binlerce insan şehirlere göç ediyor ve Anadolu kültürleri birer birer yok oluyor. Bu toprakları yönetenler, bu yıkıma karşı çıkanların çığlıklarına kulak tıkıyor. Bu nedenle biz Anadolu insanları Anadolu'yu yaşatmak için kendi irademizi kullanmaya karar verdik. Vadilerden, köylerden, kasabalardan, şehirlerden yola çıkıyor 40 gün boyunca yol alarak Ankara'ya yürüyoruz. Taleplerimiz yerine getirilene kadar da geri dönmeyeceğiz.''

Gruptakiler, açıklamanın ardından yürüyüşlerine devam etti.

Artvin'den başlatılan ''Büyük Anadolu Yürüyüşü''ne Muğla, İzmir, Trakya, Antakya, Hasankeyf ve Antalya'dan yürüyerek katılacak gruplar, Ankara'da buluşup yürüyüşlerine son verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler