''Anayasal hakları olsa da sendikalı işçilerimiz sokağa atılıyor''

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi,''Anayasal hakları olmasına rağmen, sendikalı işçilerimiz sokağa atılıyor'' dedi.

Yayınlanma: 12.04.2010 - 17:24
Abone Ol google-news

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Nema Makine ve Elkim Metal sanayilerinde çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları iddia edilen bir grup işçi ile Anıt Park'ta basın açıklaması yaptı.

İşçilerin yaşama hakları kadar kutsal olan çalışma haklarından mağdur edildiğini belirten Çelebi, ''Bizler işçilerimizi daha refah ortamda insanca çalışmaları ve yaşamaları için sendikalara davet ediyoruz. Birlik olalım diyoruz, onlar da bizlere güveniyorlar ve sendikalaşıyorlar, ancak sendikalı olunca işveren tarafından kapının önüne koyuluyorlar. Buradan görüyorum ki işverenler daha sendikayı kavramış değil. Anayasal hakları olmasına rağmen sendikalı işçilerimiz sokağa atılıyor'' dedi.

Anayasa değişikliği teklifine de değinen Çelebi, şunları kaydetti: ''Bir taraftan da sendikal hakların önündeki engellerin kaldırılacağı söyleniyor. Mevcut beğenmediğimiz anayasanın ürettiği hakları bile kullanamıyoruz. Burada Anayasa uygulanamıyorsa burada yasalar işverenlerce yok sayılıyorsa bunu başka yerde uygulamak mümkün değil. Yoksa işverenlerin ayrı bir Anayasası mı var?''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler