"Anayasanın temel ilkelerini açıklayın"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, siyasi iktidarın 12 Haziran seçimlerini ''Yeni ve demokratik anayasa yapacağım' kampanyasıyla geçirmek niyetinde olduğunu belirterek, ''Eğer siz yeni bir anayasa vaat ederek seçime gidiyorsanız, yapmayı düşündüğünüz anayasanın temel ilkelerini bize açıklamak zorundasınız'' dedi.

Yayınlanma: 03.03.2011 - 12:42
Abone Ol google-news

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ve milletvekilleriyle birlikte Serdivan ilçesindeki Tunatan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Partisinin seçim kampanyasını Türkiye'deki bütün siyasi partilerden önce başlattığını ifade eden Toskay, 12 Haziranda yapılacak seçimi Türkiye'nin kader seçimi olarak gördüklerini bildirdi.

Toskay, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 28 Ocakta Ankara'da seçim beyannamesini açıkladığını hatırlatarak, belirledikleri program dahilinde çeşitli illerde vatandaşlarla bir araya gelerek seçim beyannamesini ana hatlarıyla paylaştıklarını anlattı.
Türkiye gündemini gereksiz gerginliklerle ve sanal gündemlerle meşgul etmemek gerektiğine dikkat çeken Toskay, böylelikle ekonomi, anayasa ve demokrasi sorunları, terör ve dış politika konularını sağlıklı olarak tartışmak istediklerini söyledi.

MHP olarak gerginliklerden mümkün olduğunca uzakta durduklarını ifade eden Toskay, ''Gerginliklerin artmasını, çatışmanın yükselmesini arzu etmiyoruz. Bunu yapamazsak seçim sonuçları ülke açısından sağlıklı sonuç vermiyor. 2007 seçimlerini beraber hatırlayalım. 2007 seçimlerine bir Cumhurbaşkanlığı seçiminin gölgesi ve ipoteğinde gittik. Doğru dürüst ne ekonomik sorunları, ne de temel sorunları konuşamadık. Hangi siyasi partinin bu konuda fikrinin ne olduğu, hangisinin çözümlerinin daha iyi olduğu konusunda vatandaşın çok sağlıklı bir kanaati olmadan, 2007 seçimlerini icra ettik. Böyle bir hatayı tekrar yapmayalım diyoruz'' şeklinde konuştu.

''Üreteni cezalandıran bir ekonomi politikası uygulanıyor''

Türkiye'nin ekonomik sorunlarına da değinen Toskay, ülkede uygulanan ekonomi politikasının üreteni cezalandıran bir konumda olduğunu öne sürdü.
Üreten, rekabet eden ve geniş kitlelere iş alanı, istihdam yaratan bir ekonomi stratejisini MHP iktidarında yürürlüğe koyacaklarını savunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, şöyle konuştu:

''Yakın zamana kadar tarım ürünleri açısından dünyada kendine yettiği ifade edilen 7 ülkeden biri olan Türkiye, 2010 yılında ithal ettiği tarım ürünlerine ödediği dövizden daha azını tarım ürünlerinin ihracatıyla karşılayabilmiş. Tarım ürünleri dış ticaret bilançosu bile Türkiye'nin aleyhine dönmüş vaziyette. 2010 yılında yüzde 8 büyüyeceğini tahmin ettiğimiz Türkiye ekonomisinde işsizlik TÜİK rakamlarına göre yüzde 12'lerde. Bir ekonomi yüzde 8 büyürse o ekonomide ciddi şekilde istihdam sağlanıyor demektir. MHP bu seçim beyannamesinde üreten, rekabet eden, istihdam yaratan bir ekonomi politikasını yürürlüğe koyacaktır. Son 8 yılda Türkiye'de sosyal kesimler ekonomik bakımdan gerçekten büyük sıkıntıdadır.''

2011 yılında 73,5 milyar liralık kaynağı ekonomik sıkıntı içindeki kesimlere aktaracaklarını belirten Toskay, ''Bu bir seçim rüşveti, popülist bir yaklaşım değildir. Türkiye ekonomisi ve sosyal bünyesinin sağlıklı hale gelebilmesi, Türkiye'nin yönetilebilir bir toplum halinde tutulması için vatandaşa, geniş kitlelere nefes aldırılması ihtiyacından doğan bir politikadır. Oy avcılığı, 'bunu verelim de vatandaş bize oy versin' yaklaşımı söz konusu değildir'' şeklinde konuştu.

Yeni anayasa çalışmaları

Toskay, MHP olarak AK Parti gibi, yeni bir anayasayı kendilerinin de vaat ettiğini hatırlatarak, vaat ettikleri anayasanın temel özelliğinin toplumsal sözleşme niteliğinde olduğunu söyledi.

Türkiye'deki bütün toplum kesimleriyle, sivil toplumla istişare edilen, bütün siyasi partilerin ana ilkeleri üzerinde uzlaştığı, Meclise geldiği zaman, 330 ve üstüyle değil, referanduma ihtiyaç duyulmayacak şekilde bir anayasa vaat ettiklerini anlatan Toskay, ''Anayasa konusunda hepinizin dikkatini çekmek istediğim önemli bir husus var. Öyle anlaşılıyor ki, siyasi iktidar 12 Haziran seçimlerini 'yeni ve demokratik bir anayasa yapacağım' kampanyasıyla, yine sanal bir gündem maddesiyle geçirmek niyetinde'' dedi.
Tunca Toskay, sözlerini şöyle tamamladı:

''O zaman Türk milletinin aziz fertleri ve burada bulunan herkes, medya mensuplarının bir hakkı doğuyor. Eğer siz yeni bir anayasa vaat ederek seçime gidiyorsanız, yapmayı düşündüğünüz anayasanın temel ilkelerini bize açıklamak zorundasınız. 12 Haziranda ona göre oy verelim. Bu soruyu sormamız lazım. Bu soruyu iktidara yöneltmemiz lazım.''
MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ise partisinin Türkiye çapında başlattığı seçim çalışmaları çerçevesinde il il gezdiklerini belirterek, gittikleri yerlerde partisinin seçim beyannamesini vatandaşlara anlattıklarını söyledi.

Genel Başkan Yardımcıları Toskay ve Münir Kutluata'nın da yer aldığı partililer daha sonra 13 Martta belediye meclis üyeliği seçimlerinin yapılacağı Alifuatpaşa beldesine hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler