Android maratonu başladı

Google Developer Group (GDG) Ankara'nın düzenlediği android uygulama geliştirme programı ''Android Hackathon'' başladı.

Yayınlanma: 13.10.2012 - 13:24
Abone Ol google-news

GDG Ankara sorumlusu Ahmet Oğuz Mermerkaya,  160 aday arasından uygulama geliştirme ve android tecrübesi olan 30 kişinin, Ankara İşkalesi'ndeki yarışmaya davet edildiğini söyledi. Android uygulamalarının 500 bin civarında olduğunu aktaran Mermerkaya, Türkiye'de 5 binin üzerinde android uygulaması geliştirildiğini belirterek, bu uygulamaların büyük çoğunluğunu oyunların oluşturduğunu kaydetti.

İşte geliştirilmeye çalışılan uygulamalar

Yarın sabaha kadar bilgisayarlarının başında ter dökecek 10 ekiple 4 bireysel katılımcı, facebook üzerinden film sahnelerinin verilip hangi film olduğunun tahmin edilmeye çalışıldığı oyundan, restoranların konum bazlı fırsatlarını sunan programa kadar birçok uygulama üzerinde çalışıyor.

Kendilerine ''Bamgüm'' ismini veren ekipten Mustafa İlker Saraç, Ertan Kantarcıoğlu ve Anıl Barış Saydere ise insanların birbirlerine coğrafi lokasyonları sorarak en hızlı cevap veren oyuncunun en çok puan aldığı bir oyun geliştiriyor. ''Bamgüm'' ekibi bu oyunun insanlara adres bulma konusunda büyük fayda sağlayacağını belirtiyor.

Birinci Londra'ya gidecek

Katılımcılardan 24 saat içerisinde bir uygulama geliştirmelerinin beklendiği etkinlik, yarın saat 10.00'da sona erecek. Uygulamalar, yarışma sonunda jüri tarafından inovasyon, yenilikçilik ve kullanılabilirlik kriterlerine göre değerlendirilecek. Birinci olan ekip ya da bireysel katılımcı, Londra'da 28-29 Ekim'de yapılacak V Hack Android Hackathon'una gönderilecek. Londra'ya gidecek ekibin bütün masrafları sponsorlar tarafından karşılanacak.

İkinci ''Android Developer Days'' 2013'te

Yeni başlayanların, geliştiricilerin ve meraklıların bir araya geldiği ''Android Developer Days'' ilk olarak 21-22 Mayıs 2012'de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenmişti. 700 kişinin katıldığı ve çeşitli ülkelerden gelen 30'un üzerinde konuşmacının bilgi verdiği programın ikincisi ise 17-18 Mayıs 2013'te yine ODTÜ'de gerçekleştirilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler