Anılarla yaşama tutunmak

Gerçek bir olaydan uyarlanan dram, 1984’te Kuzey Atlantik Okyanusu’nda 6 saat yaşamda kalmayı başaran İzlandalı balıkçı Gulli’nin inanılmaz öyküsünü anlatıyor.

Yayınlanma: 19.12.2013 - 16:41
Abone Ol google-news

İzlanda’nın Westman Adaları’nda yaşayan balıkçı Gulli sıradan bir günde yine arkadaşlarıyla birlikte balık yakalamak için denize açılır. Gece teknenin ağları bir kayaya takılır, dengesi bozulur ve alabora olur. Gulli ve arkadaşları başka teknelere ulaşmak için yüzmeye başlarlar.

Okyanusun ortasında, dalgaların ve fırtınanın içinde, eksi 3 derecede olağanüstü bir yaşam savaşımı vermeye başlarlar. Arkadaşlarını birer birer yitiren Gulli, martılarla konuşmaya, Tanrı’ya dua etmeye başlar. Gulli uzağından geçen teknelere sesini duyuramaz. Altı saat yüzdükten sonra sahil kıyısındaki bir bir kasabaya ulaşır.

Gulli’nin yaşamda kalabilmesinin mantıklı bir açıklaması yoktur, herkes için büyük bir gizemdir. Normal bir insanın çıplak tenle soğuk suda 20­30 dakika
kalınca yaşamda kalma olasılığı yoktur. Başkent Reykjavik’e götürülen Gulli burada bilimsel araştırmalara katılır. Londra’daki askeri hastanede Gulli’nin
enzimlerinin normal yağ hücrelerinden daha fazla enerji açığa çıkardığı saptanır. Gulli’nin yağ dokusu adeta fok balığının yağ dokusu gibidir.
Filmini İzlandalı balıkçılara adayan yönetmen Baltasar Kormakur, Gulli’nin yaşama tutunma öyküsünü geriye dönüşlerle, çocukluk anılarıyla içiçe geçirerek belgesele yakın gerçekçi bir anlatımla irdeliyor. Gulli rolünde İzlandalı oyuncu Olafur Darri Olafsson başarılı bir yorum sunuyor. Film, işitme engelliler için özel Türkçe altyazı içeriyor.

The Deep (Derin Sular) Yönetmen: Baltasar Kormakur Oyuncular: Olaf Darri Olafsson, Johann G. Johansson, Stefan Hallur Stefansson, Björn Thors, Pröstur Leo Gunnarsson, Walter Geir Grimsson, Porbjörg Helya Porgilsdottir/ 2012, 95 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler