Ankara için "cazz"ladılar

Ben Ankara grubu Tuna Caddesi'nde toplanarak Ankara'da kültür mekanlarının yok edilmesini ve tiyatroların özelleştirilmek istenmesini protesto etti.

Yayınlanma: 28.06.2012 - 13:35
Abone Ol google-news

"Ses çıkaran ne varsa, tencere, tava, sopa, kapak, enstrümanını al, gel" çağrısıyla yola çıkan Başkent Dayanışması bileşenleri Tuna Caddesi'nde bir araya gelerek Ankara'da kültür mekanlarının yok edilmesini ve tiyatroların özelleştirilmek istenmesini protesto etti. "Akşam kapısında sıra beklenen, kuyruk olunan, operalara, konserlere, tiyatrolara hasret kaldıklarını" belirten grup, kültür ve sanata yatırım yerine, tüketim kültürünün körüklendiğine dikkat çekmek için "cazz"ladı. Kova, teneke, tencere kapağı gibi atık malzemelerden bateri yapan grup elemanları, bateriyle protesto için besteledikleri "Ben Ankara" melodisini Ankaralılara dinlettiler. Gündelik hayatın bir başkentte kültür ve sanatla her an buluşması gerektiğini vurgulayan Başkent Dayanışması-Ben Ankara grubu, yaptığı basın açıklamasında, şunları ifade etti:

"Ben Ankara, Başkent Ankara'yı kültür ve sanat başkentliğinden yoksun bırakmak isteyenlere 'cazz'lıyor. Ankara kültür ve sanattır, ama ne yazık ki kültür ve sanattan nasibini almamış kişiler tarafından yönetilmektedir. Önce Yeni Sahne yok edildi, şimdi devlet tiyatrolarını yok etmeye çalışıyorlar. Sanat demek düşünmek demektir; düşünceden korkuyorlar, Sanat demek aydınlık demektir; aydınlıktan korkuyorlar. Ankara büyük bir hapishaneye dönüşüyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler