Ankara müziğe doyuyor

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali devam ediyor.

Ankara müziğe doyuyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.04.2010 - 10:53

27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Yeşim Gökalp (piyano) ile Michael Kampmeier ( bariton) 12 Nisan Pazartesi günü saat 20.30'da CSO Salonu'nda 'Schubert Gecesi' ile müzikseverlerle buluşacak. 

Devlet bursu kazanarak Almanya'da öğrenimine başlayan Yeşim Gökalp, önce Hannover Müzik Akademisi'nde Prof. B. Ebert ile çalıştı. Daha sonra Köln ve Detmold Müzik Akademilerindeki öğrenimini Prof. G. Ludwig ve W. Kassebaum ile tamamlayarak 1990 yılında sanatta olgunluk (Master) diploması aldı. Türkiye'de ve yurt dışında önemli orkestra ve şeflerle çalışan Gökalp, Yiğit Aydın’ın kendisine ithaf ettiği “Anders” isimli eserinin ilk seslendirilişini 2000 yılında Detmold Oda Orkestrası ile Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde yapmıştı.

Şan öğrenimini Detmold Yüksek Müzik Akademisinde başlayan bas-bariton Michael Kampmeier, çalışmalarını H.Eckels ve Prof. H.Krohnstein ile sürdürerek en iyi derece ile Akademiden mezun olduktan sonra Dr.August Oetker ,Bertelsmann Stiftung ve yeni sesler için Staattheater Hannover tarafından verilen Lukas-Fonds özel burslusu olarak kariyerine devam etti. Repertuvarında söylediği başrollerde Mozart’ın Don Giovanni, Figaro’nun Düğünü, Sihirli Flüt, Verdi’den Troubador,  La Traviata ve Operetlerde de Johann Strauss‘un Yarasa ve Dr.Falke’si bulunuyor.

Volkan Hürsever
(kontrabas), Cengiz Onural (gitar), Taner Sayacıoğlu (kanun), Derya Türkan (klasik kemençe), Murat Aydemir (tanbur) ve Türkler Çolak’tan (vurmalı sazlar) oluşan İnce Saz, 13 Nisan Salı akşamı saat 20.30’da MEB Şura Salonunda. 1996 yılında Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural üçlüsü tarafından kurulan topluluk, başta  tanbur,  kemençe ve kanun  olmak üzere  geleneksel Türk  Müziği  sazlarının başrollerini oynadığı çağdaş tınılar, armoniler ve düzenlemelerin Türk Müziği makam ve perdeleriyle birlikte yeniden üretildiği bir müzik yarattı. İlerleyen yıllarda Taner Sayacıoğlu, Akın Aral ve Türker Çolak'ın katılımıyla İncesaz bugünkü halini aldı.

1999 1999 yılında "bir / Eski Nisan" albümünü yayınladı 2000–2001 yıllarında İkinci Bahar dizisinin müziklerini yaptı, bu müziklerin bir bölümü "İkinci Bahar Dizi Müzikleri" adıyla bir albüm olarak yayınlandı. 2001'de "iki / Eylül Şarkıları" yayınlandı, albümün solistliğini Melahat Gülses yaptı. 2004'de "üç / İstanbul'a Dair" albümünde eserlerin çoğunda bir yaylı çalgılar kuarteti İncesaz'a eşlik etti; 2005'de "dört / Mazi Kalbimde" albümü yayınlandı. 2007'de türkülerin yorumlandığı "beş / Elif" albümü yayınlandı, 2009'da "altı / Kalbimdeki Deniz" albümü yayınlandı.

Nurol Holding ve İtalyan Kültür Merkezi katkılarıyla gerçekleşecek Saule & The Madrix'in konseri 14 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30’da MEB Şura Salonu'nda yapılacak. Litvanya doğumlu  kemancı  ve piyanist Suale Kiliate sıra dışı kişiliğini müziğine yansıtmış bir sanatçı. Klasik müzik alt yapısına sahip sanatçı, hem keman hem piyano alanında eğitim görmüş Brescia Akademisi’nden 1997 yılında mezun oldu. Saule,  klasik müziği daha geniş kitlelere yaymak amacı ile biribirinden ilginç projelere imza atmış bir kişi. Bunlardan biri de Saule & The Madrix adı altında kurduğu trio. Seyirci sıradışı bir yolculuğa çıkıyor onlarla. Ünlü klasik eserlerden,  modern parçalara uzanan bu yolcululukta görsel ve şiirsel anlatım izleyici büyülüyor.

Mehmet Can Özer ise 15 Nisan Perşembe akşamı saat 20.30'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.  Özer'e kemanda Eda Özer, klarinette Nusret İspir, perdesiz bağlama ve divan sazında Cenk Güray eşlik edecek.
Mehmet Can Özer, 1981'de Erzurum'da doğdu. Müzik çalışmalarına 9 yaşında ve kendi kendine başladı.1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Kompozisyon Sanat Dalı’na burslu kabul edildi. Mezuniyetinin ardından Cenevre Konservatuarı’nda uzman öğretim elemanı olarak çalışmaya başladı. Festivalde yer alacağı “Siyah Kalemin Dansı” adlı projesi aynı zamanda Avrupa Festivaller Birliği ve Avrupa Yayın Birliği üyesi 10 Festival tarafından da özel proje kapsamına alınmış bir etkinlik. Konser, NCY Müşavirlik ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek.

AND TTS'nin katkılarıyla gerçekleşecek 'Film dünyasının sevilen müzikleri / Movie Tube' 16 Nisan Cuma akşamı saat 20.30'da MEB Şura Salonu'nda. Konserde piyanoda Daniel Gled, vokallerde ise Lexie Kendrick, Ellen Wolf, Sinan Bertrand, Tracy Darin yer alıyor. Film dünyasından en güzel şarkılar, en özel film müzikleri… Bu yolculuk esnasında değişik senelerden, değişik stillerdeki herkesin aşina olduğu meşhur şarkıları tekrar duyacaksınız. İlk sesli filmlerden, müzikallerin altın çağına, 50'lli yıllardan günümüze değin… Müzikal anlatımı ile bir film müzikleri karnavalı!

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin katkılarıyla gerçekleşecek olan Modern Dans Topluluğu'nun “Dansın Ustaları” gösterisi, 17 Nisan'da Opera Salonu'nda izleyiciyle buluşacak. Kendi kültürüne bağlı özgün bir ekol oluşturmak,Türk toplumunun çağdaş kimliğinin sahne sanatlarındaki temsilcisi olarak modern dansı  tanıtmak ve özgün sanat bilincini geniş kitlelere yansıtmak amacıyla 1992 de Beyhan Murphy ile temeli atılan ve Şubat 93’te ilk prömiyerini gerçekleştiren MDT bugüne kadar Türk ve yabancı koreograflarla yüze yakın eser üretmiş bini aşan temsil verdi. Sanat yönetmenliğini Bürge Öztürk Kayacan’ın yaptığı MDT festival kapsamında İsrailli ve Hollandalı koreograflar Uri İvgi,  Johan Greben’in eseri  “Far From Now”ın Türkiye’de ilk sahnelenişi gerçekleştirecekler.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler