Anneler için rengarenk hediyeler

''8. Canım Annem El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri Fuarı'' Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Yayınlanma: 29.04.2011 - 14:22
Abone Ol google-news

Rem Fuar ve Organizasyon şirketinin bu yıl 8'incisini düzenlediği fuar, 8 Mayıs Anneler Günü'ne kadar açık kalacak. Geçen yıl 70 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, bu yıl 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Organizasyon Sorumlusu Teyfik Çayır, yaptığı açıklamada, fuarda toplam 193 standın yer aldığını, 16 ülkeden de katılımın olduğunu söyledi.

Çayır, fuara gelen ziyaretçilerin, yabancı ülkelerin yöresel danslarını da izleme şansı bulacaklarını belirtti.

Rem Fuar ve Organizasyon Şirketinin Yurt Dışı Sorumlusu Neşe Özkan ise fuarda, iğne oyası ile dizayn edilmiş kolyeler, rengarenk fularlar, taşlı ya da iğne oyalı yüzükler, gerçek taşlardan yapılmış bileklikler, parfümler, çeyiz eşyaları, İran halıları, ipekten yapılmış halılar, Pakistan'da üretilmiş halılar, yabancı ülkelerin yöresel kıyafetleri, deve kemiğinden yapılmış kaşıklar, aksesuarlar, yeni evlenen çiftlere hediye amaçlı kapı süsleri, yağlı boya tablolar ve daha birçok hediyelik eşyanın bulunduğunu söyledi.

Fuara Mısır'dan katılan Amir Muhammed, standında papirüs kağıdı üstüne işlenmiş mabet resimlerinin ve sedef taşı ile süslenmiş bastonların bulunduğunu, üfleme sanatıyla yapılmış hediyelik cam eşyaları da sattıklarını söyledi.

Hindistan standında ise el yapımı boncuklu ayakkabılar, işlemeli yatak örtüleri ve boncuklu çantalar bulunuyor.

Rusya stant sorumlusu Vira Vistavoçkina, örülmüş vizondan yapılmış kürkler sattıklarını, fiyatı 120-650 lira arasında değişen kürklere ilginin çok olduğunu belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler