Annelik güdüsünün karmaşıklığı

Kumun Altında, Sekiz Kadın, Havuz, 5x2, Ricky filmlerinin ayrıksı yönetmeni son çalışmasında annelik içgüdüsünün karmaşıklığını, gebe bir kadının ruhsal durumunu lirik, duygu yüklü bir anlatımla sorguluyor.

Yayınlanma: 10.03.2011 - 22:02
Abone Ol google-news

Mousse ve Louis birbirlerini çılgınca sevmektedirler. Varlıklı ailelerden gelen bu gençlerin yaşamdaki tek sorunları kendilerini aşırı derecede kaptırdıkları uyuşturucu bağmlılığıdır. Bu bağımlılık sevgililerin sonunu da getirir. Louis aşırı dozdan yaşamını yitirir.

Mousse, Louis’nin acısını atlatamadan hamile olduğunu öğrenir. Genç kadın, kendini toparlamak, bebeğini doğurmak üzere Paris’in dışına, taşraya yerleşir. Louis’nin kardeşi Paul, Mousse’u ziyarete gelir.Paul sevgi dolu, iyimser, yaşamdan zevk alan biridir, olaylara olumlu yaklaşır. Zamanla Mousse’la Paul arasında çok özel bir ilişki kurulur, bu öylesine sahicidir ki Mousse yeni doğan kızı Louise’i büyütmesi için Paul’e bırakır.

Yaşam, ölüm, yas, ebeveynlik, dinginlik, sevecenlik, cinsellik, sevgi, yaşamın akışı temalarına sıradışı bir bakışla yaklaşan psikolojik dram, çocuk yetiştirmekte biyolojik annelik çokta önemli değildir, içsel anlamda ebeveynliğe hazır duyumsamak çok daha önemlidir diyor.

Mathieu Hippeau ve François Ozon’un özgün senaryosundan gerçekleştirilen filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, çekim anıları, şarkı kaydı, oyuncu
denemeleri, çıkarılmış sahneler, video klip, fragman, fotoğraf galerisi yer alıyor.



Le Refuge (Yuva)

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Isabelle Carré, Louis-Ronan Choisy, Melvil Poupaud, Pierre Louis-Calixte ,Claire Vernet, Marie Rivière, Nicolas Moreau, Jerome Kochner/ 2010, 85 dakika, Kanal D Home Video.

Format:Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler