Annesine son hediyesi çiçek olmuş

Konya'nın Çumra ilçesinde su kanalında boğularak ölen 10 yaşındaki Fevzi Çalı'nın, 4 yıldır ilaç tedavisi görmelerine rağmen çocuk sahibi olamayan ailesi, tek çocuklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Yayınlanma: 07.05.2011 - 08:23
Abone Ol google-news

Evlerinin neşesi olarak adlandırdıkları 10 yaşındaki oğulları Fevzi Çalı'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Çalı ailesinin yuvalarında gözyaşları dinmiyor. Baba Yavuz Çalı (30), ailesiyle Karaman'dan Çumra ilçesine ziyarete gelen Osman Can Kangal (11) ile oğlu Fevzi Çalı'nın (10) bir hafta önce Yeni Mahalle'deki evlerinin önünde oynarken kaybolmasının ardından perişan olduklarını söyledi.

Çocukların yerini evin köpeği gösterdi

Çalı, çocukları her yerde aradıklarını ancak bir türlü sonuç alamadıklarını belirterek, ''Adı 'Kurt' olan oğlumun köpeği sürekli Çarşamba Kanalı'nın etrafında dolaşıyor, burayı işaret ediyordu. Ancak ben kanala düşmüş olmalarını ihtimal bile göstermiyordum. Çünkü oğluma sürekli kanaldan uzak durmasını nasihat ederdim. Köpek kanala doğru havlamalarını arttırınca Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Su altı ve Su üstü ekibinden yardım istedik. İlçeye gelen ekipler, oğlum ve arkadaşının cesedini su kanalında buldu. Oğlumun cesedini kendi elimle çıkardım'' diye konuştu. Yapılan otopside, küçük Fevzi ile Osman Can'ın suda boğularak öldüğünün tespit edildiğini ifade eden Çalı, kanalın etrafında koruyucu tedbirler olmadığı için oğlu gibi bir çok kişinin bugüne kadar boğularak öldüğünü, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.
 

Ölmeden bir gün önce annesine çiçek vermiş

Oğlunun fotoğraflarına dokunarak ve elbiselerini koklayarak teselli olmaya çalışan anne Nesli Çalı, içinin yandığını, evlat acısının başına bu olay gelene kadar bu şekilde ağır olduğunu tahmin bile edemediğini bildirdi. Küçük Fevzi'nin başka çocuklara özenerek kendilerinden sürekli bir kardeş istediğini, ancak bir türlü hamile kalamadığını anlatan Çalı, normal yollarla hamile kalamayınca çocuk sahibi olmak için 4 yıldır ilaç tedavisi gördüklerini, bu tedavinin de bir yararı olmadığını dile getirdi.

Şimdi tek evladını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığına ifade eden Çalı, ''Her zaman olduğu gibi özellikle Anneler Günü'nünde gözüm oğlumu arayacak. Yaşıtlarına göre oldukça düşünceli olan Fevzi, her Anneler Günü'nde beni sevindirmesini bildi. Anneler Günü'nü hiç unutmayan oğlum, sanki içine doğmuş gibi ölmeden bir gün önce elinde çiçekle eve geldi ve bana verdi. Çok sevdiği babaannesi üzülmesin diye de çiçeği gizlice verdi. O zaman bir anlam veremiyorduk. Ancak şimdi çok iyi anlıyoruz'' dedi.

Önümüzdeki ayın 24'ünde de doğum gününü kutlamaya hazırlandıkları oğlu Fevzi'nin yokluğuna alışmanın kendileri açısından çok zor olduğunu vurgulayan Çalı, başka annelerin canı yanmaması için kanal çevresinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler