Apple iOS 9.3 Beta 1'i yayınladı

Apple, uzunca bir süredir iOS 9.2.1 güncellemesi üzerinde çalışıyor. Bu anlamda son olarak iOS 9.2.1 Beta 2'yi yayınlayan Apple, kısa bir süre önce de iOS 9.3 güncellemesinin ilk betasını geliştiriciler için yayınladı.

Yayınlanma: 12.01.2016 - 09:55
Abone Ol google-news

iOS 9.3 güncellemesinin ilk betası eğitim ağırlıklı olacak. iOS 9.3 güncellemesi ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler iPad'leri aracılığıyla eş zamanlı olarak ders öğrenebilecek.

Öğretmenler ve öğrencilerin aynı anda kullanabileceği bu uygulamayı öğrenciler öğrenmek, öğretmenler ise öğretmek amacıyla kullanacak. Ayrıca öğretmenler, öğrencilerin projelerini anında Apple TV aracılığıyla sınıfların projeksiyonlarına yansıtacaklar.

Apple iOS 9.3 güncellemesi ile birlikte en büyük yenilik ise “Night Shift” adı verilen özellik.

Night Shift sayesinde ekranın renk sıcaklığını iPhone veya iPad’in konumuna veya zamana göre ayarlamak mümkün oluyor. Bu özelliğin getirilmesindeki temel mantık ekranın göz bebeklerine daha az mavi ışık göndermesi.

Night Shift’in yanı sıra Apple özel notları da ekliyor. Bu özellik sayesinde bazı notları Touch ID ile açmadığınız sürece onlar gizli kalacak. Apple News de Sizin İçin bölümüyle daha iyi haber tavsiyeleri sunacak, aynı zamanda yatay yönde de görüntüleme imkanı sunacak. CarPlay’in de bazı iyileştirmeler görmesi, Sağlık uygulaması için yeni bir kontrol paneli bulunması da bekleniyor.

Bu işletim sistemi sürümü henüz beta aşamasında olduğundan, cihazınıza yükledikten sonra çeşitli hatalar ve uygulama uyumluluk problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler