Arınç, Gökçek'e karşı çalışmış

Wikileaks yakın geçmişteki kimi siyasi olaylara ilişkin iddiaları ortaya koymayı sürdürüyor, son yayınlanan belgelerin son yerel seçimlerle ilgili olanına göre, AKP'den Bülent Arınç, Hayati Yazıcı ve İdris Naim Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek aleyhine kulis yapmışlar.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 06:37
Abone Ol google-news

Wikileaks'te yer alan 9 Şubat 2009 tarihli bir ABD Ankara Büyükelçiliği telgrafında, yaklaşan 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ankara'daki yarış incelendi. Burada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in danışmanlarından birinin sözlerine yer verildi. Danışmanın başlarda bazı AKP ağır toplarının yeniden aday gösterilmesine karşı çıkmasına rağmen, Melih Gökçek'in parti karargahında tam destek sağladığını söylediği belirtildi. "Hizmete Özel" kripto şu iddialarla devam etti:

"Danışman bize AKP milletvekili ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'in Kasım ve Aralık aylarında Başbakan Erdoğan'ı, Gökçek'i AKP'nin Ankara adayı yapmaması için ikna etmek amacıyla parti içi bir girişim başlattıklarını açıkladı. Bu güçlü grup Ankara'nın ilçesi Keçiören'in belediye başkanı Turgut Altınok'un, AKP'nin büyükşehir belediye başkanı olarak 'tüm oyları silip süpürme' teklifini destekledi. AKP'nin yaptırdığı, Gökçek'e yaklaşık yüzde 59, Alnıtonok'a yüzde 6 veren bir dizi ankete karşın bu grup Başbakan'a Altınok'u seçmesi için baskı yapmayı sürdürdü. Gökçek'in eski arkadaşı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise, Başbakan'a Gökçek seçilmezse AKP'nin belediye başkanlığını kaybetme riski olacağını anlatarak savunmaya geçti. Erdoğan sonunda Gökçek'i tercih etti.

Altınok aday olamadı

Turgut Altınok, adaylık sürecinde, bu kriptonun yazılmasından yaklaşık on gün sonra ortaya sürülen bir video kaseti nedeniyle, 29 Mart 2009 yerel seçimleri için bağımsız aday olmayacağını da açıkladı ve yarışta devre dışı kaldı. Ancak kriptoda yazılanlar, Altınok'un AKP içinde hiç de küçümsenmeyecek bir desteğe sahip olduğunu ortaya koydu.

Belgede "Gökçek'in danışmanı aynı zamanda Belediye Başkanı Gökçek'in ekibinin, aralarında suya mantıksız fiyatlamanın da bulunduğu hatalar yaptığını, bunun yüzbinlerce kişinin temiz içme suyuna erişememesi sonucu doğurduğunu söyledi. Ancak seçmenler Gökçek'in hizmetler açısından genel performansının sıra dışı olduğunun farkına vardı. Bu sicil, Gökçek'in popülaritesi yanında görece kolay bir zafere yolaçacak" ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler