Armstrong Interpol'e yakalanmış

Doping yaptığı gerekçesiyle, 7 Fransa Bisiklet Turu zaferi ve kariyeri boyunca elde ettiği tüm başarılar silinerek ömür boyu spordan men edilen ABD'li bisikletçi Lance Armstrong'un uzun süredir Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (INTERPOL) takibinde olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 27.10.2012 - 09:17
Abone Ol google-news

İsveç'te yapılan, Dünya Antidoping Ajansı (WADA), Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), uluslararası federasyonların ve dopingle mücadelede önde gelen kurumların yetkililerinin katıldığı ''Halk sağlığı açısından doping'' konulu panele katılan Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Haydar Demirel, burada Lance Armstrong'un takip ve yakalanma sürecinin belgelerle anlatıldığını söyledi.

Panele konuşmacı olarak katılan bir INTERPOL yetkilisinin süreci tüm detayıyla ve belgelerle anlattığını kaydeden Demirel, ''ABD, INTERPOL ile işbirliği yapmış ve 7 kişilik bir ekip oluşturulmuş. Armstrong'un biyolojik pasaportuyla tüm değerleri incelenmiş, geçmişte ilişki kurduğu kişiler kayıt altına alınmış. Tam bir dedektiflik hikayesinde olduğu gibi iz sürülerek sporcunun doping kullandığı tespit edilmiş'' diye konuştu.

 

BALCO skandalı

ABD'nin özellikle atlet Marion Jones ile ortaya çıkan BALCO Laboratuvarı skandalının ardından, dopingle mücadeleyi bir ulusal gurur haline getirdiğini ifade eden Demirel, ''Amerika'da doping yapmak çok büyük bir ahlaki bozukluk olarak kabul ediliyor. doping yapan sporcu yakalandığı takdirde bir daha kimsenin yüzüne bakamıyor. Aslında tüm ülkelerde dopingle ilgili böyle bir algının oluşması gerek'' diye konuştu.

2000 Sydney Olimpiyatları'nda üçü altın ikisi bronz olmak üzere 5 madalya kazanan ABD'li kadın atlet Jones'un, 2006 yılında performans arttırıcı ilaç kullandığı tespit edilmişti. İkinci testte aklanan atlet, 2007'de yalan söylediğini itiraf ederek, 1999 yılından itibaren iki yıl süreyle doping kullandığını söylemiş ve olimpiyat madalyalarını iade etmişti. Daha sonra Jones'un BALCO isimli bir ilaç şirketiyle işbirliği yaptığı ortaya çıkmış ve 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler